Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Smunkant pelnui, „Samsung“ mažina atminties lustų gamybą

„Samsung Electronics“ penktadienį pranešė mažinanti kompiuteriams skirtų atminties lustų gamybą, siekdama sumažinti atsargas ir skaičiuodama, jog susidūrė su dar vienu sumenkusio pelno ketvirčiu.
„Samsung“
„Samsung“ / 123RF.com nuotr.

Pietų Korėjos technologijų milžinė reguliuotojai pateiktame dokumente teigė sumažinusi tam tikrų atminties produktų gamybą nenurodytais „prasmingais lygiais“, norėdama optimizuoti savo gamybos operacijas.

Įmonė pridūrė turinti pakankamai minėtų lustų, kad patenkintų paklausos svyravimus.

Bendrovė prognozuoja, kad sausio–kovo mėnesiais uždirbo 600 mlrd. vonų (455 mln. JAV dolerių) veiklos pelną, o tai būtų 96 proc. nuosmukis, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Pasak gamintojos, jos pardavimai per ketvirtį greičiausiai sumažėjo 19 proc. iki 63 trln. vonų (47,7 mlrd. JAV dolerių).

„Samsung“, kuri savo galutinius pirmojo ketvirčio rezultatus paskelbs kiek vėliau šį mėnesį, teigė, kad jos atminties lustų paklausa sumažėjo, nes susilpnėjusi pasaulio ekonomika sumažino vartotojų išlaidas technologijų produktams ir privertė verslo klientus koreguoti atsargas, susitraukus lėšų srautams.

„Samsung“ teigimu, jos pelnas spalio–gruodžio mėnesių ketvirtį sumažėjo beveik 70 procentų.

Šis rezultatas iš dalies atspindėjo tai, kaip tokie pasauliniai įvykiai kaip Rusijos karas su Ukraina ir aukšta infliacija sukrėtė technologijų rinkas.

„Nors sumažinome savo trumpalaikius gamybos planus, tikimės didelės paklausos vidutiniu ir ilgalaikiu laikotarpiu, todėl ir toliau investuosime į infrastruktūrą, kad užtikrintume esminius pajėgumus ir plėstume investicijas į mokslinius tyrimus ir plėtrą, stiprindami savo lyderystę technologijų srityje“, – teigė įmonė.

„Samsung“ praėjusį mėnesį paskelbė apie planus per ateinančius 20 metų investuoti 300 trln. vonų (227 mlrd. JAV dolerių) į ambicingą Pietų Korėjos projektą, skirtą šalia sostinės Seulo pastatyti didžiausią pasaulyje puslaidininkių gamybos bazę.

Lustų gamybos „megaklasteris“, kuris bus įkurtas Gjongio provincijoje iki 2042 metų, apims penkias naujas puslaidininkių gamyklas, kurias „Samsung“ pastatys netoli esamo gamybos centro.

Pasak Pietų Korėjos vyriausybės, bus siekiama pritraukti 150 kitų įmonių, gaminančių medžiagas ir komponentus arba kuriančių aukštųjų technologijų lustus.

Pietų Korėja apie savo planą paskelbė tuo metu, kai kitos technologijų galiūnės, įskaitant JAV, Japoniją ir Kiniją, plečia savo vidaus lustų gamybą, taiko protekcionistines priemones, mažina mokesčius ir siūlo dideles subsidijas, kad priviliotų investicijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas