Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snaigė“ traukiasi iš vertybinių popierių biržos, mokamas sumas geriau investuos į plėtrą

Beveik šešiasdesdešimt metų Alytaus Pramonės rajone veikianti, šaldytuvus gaminanti „Snaigė“ skelbia pasitraukianti iš Vilniaus vertybinių popierių biržos.
„Snaigės“ gamykla
„Snaigės“ gamykla / Alytausgidas.lt nuotr.

„Snaigės“ akcininkai neeiliniame visuotiniame susirinkime išbraukti bendrovės akcijas iš prekybos reguliuojamoje rinkoje AB „Nasdaq Vilnius“ ir nebevykdyti akcijų viešo siūlymo nusprendė vakar.

Tai Alytausgidas.lt naujienų portalui patvirtino bendrovė, o pasak „Snaigės“ generalinio direktoriaus Mindaugo Sologubo, toks sprendimas buvo logiškas.

Nuotrauka, publikuota portale „Alytausgidas.lt“/Mindaugas Sologubas
Nuotrauka, publikuota portale „Alytausgidas.lt“/Mindaugas Sologubas

„Snaigės“ paprastosios vardinės akcijos į AB „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržos papildomąjį prekybos sąrašą buvo įtrauktos 2009 m. Vienos akcijos nominali vertė – 0,17 Eur. Viena akcija suteikia vieną balsą visuotiniame akcininkų susirinkime, kuriame bendras balsavimo teisę suteikiančių akcijų skaičius pastaruoju metu yra 39 mln. 622 tūkst. 395 vnt.

„Palaikiau sprendimą, nes bendrovės kapitalo struktūra yra tokia, kad prekiauti savo akcijomis biržoje nėra labai naudinga“ – teigė „Snaigės“ vadovas.

Pasak M.Sologubo, didžioji akcijų dalis (91,10 proc) priklauso vienam akcininkui, kuris, jo žiniomis, neketina jomis viešai prekiauti. Pagrindinė „Snaigės“ akcininkė, valdanti minėtą dalį, yra „Sekenora Holdings Limited“.

„Mes neišnaudojam visų galimybių, kurias gali pasiūlyti akcijų birža, tačiau kasmet mokėdavome gan didelę kainą už buvimą joje. Kainuodavo ne tik narystės mokestis, bet ir tinkamų finansinių ataskaitų rengimas, specializuotas auditas, papildomi atitikties specialistai bei papildomi valdymo organai. Ateityje šie kaštai tik didės dėl įvedamų vis naujų reikalavimų. Mums tai – ženkli suma, kurią galėtumėme panaudoti naudingiau, kad ir investuodami į naujų gaminių, produktų vystymą“, – bendrovės sprendimą pasitraukti iš Vilniaus vertybinių popierių biržos išsamiau pakomentavo „Snaigės“ vadovas.

Alytausgidas.lt nuotr./„Snaigės“ gamykla
Alytausgidas.lt nuotr./„Snaigės“ gamykla

„Snaigė“ tvirtina, kad neketina keisti savo teisinio statuso, o jos akcijų išbraukimas iš prekybos reguliuojamoje rinkoje AB „Nasdaq Vilnius“ bendrovės teigimu, neturi ir neturės jokios įtakos nei bendrovės veiklai, nei veiklos rezultatams ar vertei.

M.Sologubo teigimu, nepaisant 14 proc. sumažėjusios apyvartos, neaudituota konsoliduota bendrovės EBITDA, per tris paskutinius ketvirčius palyginus su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu, išaugo daugiau kaip du kartus ir pasiekė 1,7 mln. Eur. Tiesa, kaip jau buvo skelbta anksčiau, įstatinis „Snaigės“ kapitalas yra sumažėjęs iki 6 mln. 735 tūkst. 807,15 Eur.

Alytaus gamyklos darbuotojų skaičius, kad ir nežymiai, bet auga ir pastruoju metu perkopė 500.

„Tai susiję su numatoma bendrovės plėtra. Išaugo prekybos skyrius ir rinkodaros skyriai, nes ypač čia auga darbo apimtis“, – džiaugiasi M.Sologubas, kurio vadovaujama „Snaigė“ atidarė elektroninę parduotuvę, kurioje galima nusipirkti tokius šaldytuvų modelius, kurių nėra kitose Lietuvos parduotuvėse ir t. t.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas