Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoro“ banko administratoriaus komanda: esame šmeižiami

Atsakydama į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją „Snoro“ banko laikinojo administratoriaus komanda išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, jog visuomenė klaidinama sąmoningai, o skleidžiama informacija gali būti vertinama kaip šmeižtas. Banko administratorius savo reputaciją žada ginti teisme. Žemiau pateikiamas pranešimo tekstas.
Simonas Freakley
Simonas Freakley / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokio šmeižikiško pobūdžio kaltinimai, kuriuos skleidžia asmenys, savo naudai aktyviai siekiantys sumenkinti Lietuvos institucijų šiuo laikotarpiu atliktą sunkų darbą, negali būti palikti be atsako ir nebus toleruojami.

Zolfo Cooper LLP, Simono Freakley ir komanda atsakinga už Snoro banko laikinąjį administravimą yra pasipiktinę dėl pastaruoju metu skelbtų melagingų ir sąmoningai klaidinančių pranešimų apie banko Snoras valdymą laikotarpiu nuo 2011 m. lapkričio 16 d., kai p. Freakley buvo paskirtas banko Snoras laikinuoju administratoriumi, iki bankroto bylos iškėlimo 2011 m. gruodžio 7 d.

Šio laikotarpio įvykiai buvo sudėtingas ir beprecedentis iššūkis Lietuvos bankų sistemai. Tuo metu p. Freakley ir jo ekspertų komanda dirbo visą parą tam, kad padėtų Lietuvos bankui ir šalies Vyriausybei stabilizuoti padėtį finansų sektoriuje ir suvaldyti galimas grėsmes. Nepaisant ypač riboto tam skirto laiko, jie ne tik pateikė Lietuvos Bankui detalų aukštos kokybės banko Snoras padėties vertinimą, bet taip pat pristatė Lietuvos Bankui galimus alternatyvius patikimus ir pasiekiamus sprendimus dėl banko Snoras ateities. Gavęs šią informaciją Lietuvos Bankas galėjo priimti patikima informacija pagrįstą sprendimą dėl banko Snoras ateities ir pasirinkti strategiją, kuri duotų geriausią įmanomą rezultatą valstybei, banko Snoras indėlininkams ir visoms suinteresuotosioms šalims, atsižvelgiant į buvusias išskirtinai sudėtingas ir beprecedentes aplinkybes.

Pastaruoju metu pasirodę šmeižiantys komentarai apie popieriaus smulkintuvus, banko dokumentų naikinimą ir panašius dalykus yra ne tik sąmoningai melagingi ir klaidinantys, bet ir ypač žeidžia p. Freakley, jo komandos ir visų kitų šalių, susijusių su šia unikaliai sudėtinga situacija, profesionalumą ir sąžiningumą.

Nepaisant to, kiek jautrūs yra su banku Snoras susiję klausimai, tokio šmeižikiško pobūdžio kaltinimai, kuriuos skleidžia asmenys, savo naudai aktyviai siekiantys sumenkinti Lietuvos institucijų šiuo laikotarpiu atliktą sunkų darbą, negali būti palikti be atsako ir nebus toleruojami. Todėl šalys svarsto galimas teisines priemones prieš visus, susijusius su šiais klaidinančiais pranešimais. Toliau skleidžiant nepagrįstus ir žeidžiančius pareiškimus, Zolfo Cooper LLP ir p. Freakley nedvejodami imsis teisinių priemonių, kad įvykdytų savo pareigą apsaugoti visų susijusių asmenų daugeliu metų veiklos tarptautiniu lygiu pelnytą gerą vardą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito