Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Socialinio verslo diena 2021“: kaip gyvensime popandeminėje realybėje?

Kasmet trečią lapkričio ketvirtadienį minima tarptautinė socialinio verslumo diena. Šįmet lapkričio 18 d. VšĮ „Geri norai“ organizuojamoje virtualioje konferencijoje „Socialinio verslo diena 2021“ ekspertai diskutuos, kaip socialinius verslus paveikė pandemija ir kokių galimybių COVID-19 suteikė tokių verslų kūrėjams, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Socialinio verslo diena 2021“
„Socialinio verslo diena 2021“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Verslas Renginiai

„Socialinis verslas gali greičiau reaguoti į iššūkius, su kuriais susiduria visuomenė, ir pasiūlyti žmonėms tai, ko jiems tuo metu labiausiai reikia. Pandemija parodė, kad valstybė sudėtingu laikotarpiu dėmesį sutelkia į gyvybių gelbėjimą, tačiau reikia ir tokių iniciatyvų, kurios pasirūpintų žmonių emocine sveikata. Norint didinti emocinę gerovę visuomenėje, reikia skatinti piliečių įsitraukimą į įvairias socialines iniciatyvas“, – sako Jurgita Ribinskaitė-Glatzer, konferencijos „Socialinio verslo diena 2021“ organizatorė bei VšĮ „Geri norai LT“ vadovė.

„Socialinio verslo dienoje 2021“ socialiniai verslininkai dalinsis gerosiomis praktikomis, o socialinės politikos formuotojai bei ekspertai kvies diskutuoti, kaip visuomenė galėtų aktyviau įsitraukti į kasdienius procesus ir ugdyti pilietinį aktyvumą bei daryti realų socialinį poveikį.

Konferencijos temas pristato socialiniai lyderiai, dirbantys su pažeidžiamų grupių žmonėmis įvairiose bendruomenėse. Šį kartą daugiausia dėmesio skiriama šioms grupėms: LGBTQ+, jaunimui, moterims, senjorams, vaikams, pabėgėliams ir prieglobsčio prašytojams.

Konferencijoje dalyvaus Bulgarijos nevyriausybinės organizacijos „Single Step“, kuri padeda LGBTQ+ jaunuoliams, ieškantiems atsakymų į savęs identiteto klausimus, įkūrėjas Ivan Dimov. Jis papasakos, kaip dirbti su pažeidžiamomis grupėmis, kokius iššūkius tenka spręsti bei kokį teigiamą poveikį visuomenei kuria šios nevyriausybinės organizacijos veikla.

O Pirkko Valge, Estijos nevyriausybinės organizacijos „Good deeds“ atstovė, pasidalins patirtimi, kaip estams pavyksta pritraukti privačių investicijų, socialinėms inovacijoms įgyvendinti.

Renginyje dalyvaus socialinio verslo kūrėjai ir ekspertai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Šiaurės šalių, Bulgarijos ir Lenkijos.

Projektas yra Aktyvių piliečių fondo, finansuojamo EEE finansinio mechanizmo lėšomis, dalis.

„Socialinio verslumo dienos 2021“ programą galite perskaityti ir registruotis galite čia. Konferencija yra nemokama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas