Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„SoftBank“ įsigis Norvegijos robotų technikos įmonės akcijų už 2,8 mlrd. JAV dolerių

Japonijos investicijų milžinė „SoftBank Group“ įsigis 40 proc. Norvegijos robotų technikos įmonės „AutoStore“ akcijų už 2,8 mlrd. JAV dolerių.
SoftBank
SoftBank / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pagal sandorio sąlygas, sandėlio procesų automatizavimo technologijas kuriančios „AutoStore“ vertė siekia 7,7 mlrd. JAV dolerių, rašoma dviejų bendrovių pirmadienį paskelbtame bendrame pranešime.

Norvegijos bendrovė garsėja savo stačiakampio gretasienio formos sistemomis, kurias naudojant sumažėja prekių sandėliavimui reikalingas plotas. „AutoStore“ teigia, jog 35 šalyse yra įdiegusi 20 tūkst. robotų, o jos klientų sąraše yra tokių bendrovių kaip „Puma“ ir „Siemens“.

„AutoStore“, mūsų nuomone, yra pamatinė technologija, viso pasaulio bendrovėms siūlanti greitą ir ekonomišką logistiką“, – pareiškė „SoftBank“ įkūrėjas Masayoshi Sonas.

Bendrovės bendradarbiaus, siekdamos „agresyvios plėtros įvairiose galutinėse rinkose ir geografiniuose regionuose“, pridūrė jis.

Užbaigti sandorį tikimasi balandį. Kontrolinį „AutoStore“ akcijų paketą tebevaldys JAV investicijų bendrovė „Thomas H.Lee Partners“.

„SoftBank“ pastaraisiais metais dosniai investavo į įvairias garsiausias įmones ir technologijų startuolius, dėl kurių kartais sulaukdavo kritikos.

Į startuolius „SoftBank“ investuoja per savo 100 mlrd. JAV dolerių vertės fondą „Vision Fund“. Vasarį bendrovė paskelbė, kad grynasis pelnas trečiąjį finansinių metų ketvirtį pašoko iki 11,1 mlrd. JAV dolerių, o M.Sonas fondą pavadino „žąsimi, kuri deda auksinius kiaušinius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas