Netikėti lietuviški skoniai
J.Duchovskis prieš trejus metus šią šokolado manufaktūrą užkūrė kartu su sužadėtine.
Ir visus tuos metus čia gaminami dviejų kolekcijų šokoladai. Tai – rūšiniai, pagaminti iš skirtingų šalių pupelių. Leidžiama žmonėms pajusti, koks yra šokolado skonis, pagamintas iš konkrečios kakavos.
„Norime tuo ir parodyti žmonėms, kiek daug skirtingų aromatų, skonių gali turėti pati kakava. Gali pirkti net tas pačias rūšis, bet jei jos bus skirtingai apdirbtos, ir skonis bus kardinaliai kitoks“, – aiškino J.Duchovskis.
O kita kolekcija vadinama Baltijos. Na, ir čia Justinas jau mėgsta eksperimentuoti su skoniais. Tačiau ne bet kokiais, o lietuviškais.
„Dar pačioje pradžioje, tik kuriantis, sugalvojome, kad reikia užsibrėžti sau ribas ir tikslą. Nutarėme, kad visi ingredientai, apart kakavos, nes ji čia neauga, būtų vien iš Lietuvos ūkių arba tai, ką galime užsiauginti, surinkti patys. Vien todėl, kad parodytume savo piliečiams ir pasauliui, ką turime čia. Juk mes esame rinkėjai iki pat šių dienų, ir uogas, ir grybus renkame, tai įaugę į mūsų kraują, tai ir reikia rodyti.
Nors kai užsibrėžėme tokį tikslą, tada truputį apėmė ir baimė. O ką mes čia turime? Bet tada supratome, kad būtent tokios mintys visus ir stabdo, nes iš tiesų mes turime labai daug, tik esame linkę nuvertinti“, – su 15min kalbėjo jis.
Justinas pateikė pavyzdį su grikiais. Atrodytų, jie visiems jau atsibodę, tačiau pagaminus tamsų 55 proc. pienišką šokoladą su grikiais ir grikių medumi, jis visiems labai patiko.
O labiausiai perkamu tapo 50 proc. tamsus pieniškas šokoladas su kadagiais ir karamelizuotu sviestu. Justinas su savo sužadėtine kadagius renka patys.