Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sostinės barų apyvartos krito iki dviejų kartų, bet vadovai neliūdi: „Tai kaina, kurią mokame būdami NATO“

Vilniaus Senamiestis šiomis dienomis dėl NATO susitikimo neįprastai ištuštėjęs – centrinėmis gatvėmis vaikštinėja vienas kitas pėstysis, sostinės centrą saugo būriai policijos pareigūnų, karių. Lankytojų nedaug ir žinomuose sostinės baruose. Jų vadovai su 15min pasidalijo, kokiomis nuotaikomis šiuo metu gyvena ir kiek smarkiai NATO susitikimas apkarpė jų apyvartas.

Vilniuje Totorių g. įsikūrusiame „Būsi trečias“ bare antradienio pavakarę tuščia, kiemelyje pietauja vos vienas vyriškis.

Baro vadybininkas Martynas Dacius 15min pasakojo, kad lankytojų srautas ėmė retėti jau nuo praėjusio Mindauginių savaitgalio, o ypač ramus buvo pirmadienis.

„Šiandien (antradienį, – aut. past.) žmonės ima po truputį grįžti, gal pamatė, kad judėjimas paprastesnis nei skelbta. Dabar jau buvo keli klientai, kurie atvažiavo paspirtukais ir dviračiais“, – teigė M.Dacius.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus centras
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus centras

Kol kas svečių iš NATO susitikimo nesulaukta, tačiau artimiausioms dienoms jie rezervavosi staliukus. Visgi M.Dacius neatskleidė, iš kokių šalių jie atvyko.

Istorinis susitikimas nusmukdė ir baro apyvartą.

„Apyvarta pirmadienį sumažėjo 35 proc., palyginti su eiliniu pirmadieniu. Savaitgalį jos buvo kritusios perpus. Tam kažkiek įtakos darė ir Mindauginės, ir NATO susitikimas“, – teigė jis.

Tiesa, vėliau M.Dacius patikslino, kad jau antradienio vakarą apyvartos buvo dvigubai didesnės nei įprastai.

Kaip nurodė „Būsi trečias“ vadybininkas, dėl vykstančio susitikimo šiuo metu bare dirba dvigubai mažiau žmonių nei įprastai. Dėmesys dabar skiriamas baro tvarkymui, valymui.

VIDEO: Vilniaus centre dirbančių barų vadovai: apyvartos sumažėjo, bet to nesureikšminame

„Buvo, kad išeiginių šiomis dienomis prašė darbuotojai, kurie gyvena netoli oro uosto. Dabar virtuvėje dirba mažiau personalo, bet yra puiki proga susitvarkyti barą, išsiplauti, išsivalyti. Šiandien generalinį valymą darėmės“, – teigė M.Dacius.

Apyvarta smuko du kartus

Tuo metu „Local Pub“ bare J.Jasinskio gatvėje apie ketvirtą valandą taip pat nedaug žmonių, prie staliukų lauke sėdi viena turistų pora.

Baro savininkas Vidmantas Čičelis teigė, kad apyvartos, palyginti su įprastu metu, krito gana smarkiai – 2-2,5 karto.

Asmeninio archyvo nuotrauka/Vidmantas Čičelis, „Local Pub“ vadovas
Asmeninio archyvo nuotrauka/Vidmantas Čičelis, „Local Pub“ vadovas

„Gyvename liūdnai, pilnas baras turbūt buvo tik trečiadienį. Dabar ateina praktiškai tik užsieniečiai, panašu, kad tai NATO susitikimo svečiai, nes ateina su pakabukais ant kaklo ir didesnėmis grupėmis – po 20 žmonių“, – komentavo V.Čičelis.

O ką užsisako lankytojai? Baro savininkas sakė, kad populiarus lietuviškas alus.

Tiesa, prognozuoti, kiek svečių ateis artimiausiomis dienomis, anot V.Čičelio – sunku.

Tuo metu „Distilerijos“ baro vadovė Guoda Stanelytė teigė, kad nors lankytojų savaitgalį buvo mažiau, tai labiau lėmė ne NATO susitikimas, o Mindauginių savaitgalis, geras oras.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Patikros punktas įvažiuojant į sienamiestį
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Patikros punktas įvažiuojant į sienamiestį

„Vakar diena niekuo nesiskyrė nuo įprasto pirmadienio“, – nurodė ji.

O štai „Piano Man“ bare apie penktą valandą – visai nemažai lankytojų. Baro vadovė Monika Vitkauskaitė atskleidė, kad dauguma jų – turistai, o NATO susitikimo svečių dar nesulaukta.

Ji dalijosi optimistiškesnėmis nuotaikomis – smarkaus lankytojų apmažėjimo baras nepastebi.

„Nors apyvartos sumažėjo, tikrai negaliu pasakyti, kad perpus, taip nėra. Šiandien (antradienį – aut. past.) žmonių tikrai yra“, – teigė ji.

Dėl sumenkusių uždarbių neliūdi

Kalbintų barų savininkai nesureikšmino to, kad apyvartos smuko, anot jų, Vilniuje vykstančiu istoriniu renginiu reikia didžiuotis.

„Aš matau tik teigiamas puses, jei kažkas klaustų, ar dėl to man blogai – nė kiek. Aš šimtu procentų už šitą renginį, jei sumažės apyvarta, viskas gerai. Tai kaina, kurią mokame būdami NATO. Jei žmonių bus mažiau, išeisiu kažkur pasivaikščioti su žmona ir vaikais, nes automobilių nėra, parkai tušti“, – komentavo M.Dacius.

Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Vilniaus centras
Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Vilniaus centras

„Local Pub“ vadovas situaciją irgi vertino optimistiškai.

„Daug žmonių pamatys, kas tas Vilnius, kad tai tikrai labai gražus miestas. Šiandien kaip tik su draugais susiruošėme eiti po kitus barus, nes jie tušti, jiems irgi reikia pagelbėti”, – atskleidė jis.

G.Stanelytė antrino, kad kelių dienų renginys didelės įtakos bendriems rezultatams tikrai nedarys.

„Turime didelį istorinį renginį. Taip, reikėjo pasiruošti, domėtis, svarstyti, ar dirbti, ar nedirbti šiomis dienomis, bet įsivertinę be jokių iššūkių viską susidėliojome. Supratome, kokios svarbos tai renginys, ir dėl kelių dienų problemų tikrai nebus”, – tvirtino ji.

„Piano Man“ baro vadovė M.Vitkauskaitė nurodė, kad iššūkių baras nepatyrė, o „tuščios ir tvarkingos Senamiesčio“ gatvės kelia vien geras emocijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas