Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Spartėjant robotizacijai SBA bendrovės „Robotex“ pardavimai per metus išaugo 40 proc.

Robotikos ir automatikos sprendimus pramonei diegianti SBA bendrovė „Robotex“ pernai pasiekė didžiausius 2,6 mln. Eur pardavimus – 40 proc. daugiau nei 2020 m. (1,9 mln. Eur), rašoma pranešime žiniasklaidai.
Montuojamas „Robotex“ robotas
Montuojamas „Robotex“ robotas / Bendrovės nuotr.

„Verslai Lietuvoje šiuo metu ieško visų įmanomų galimybių efektyviai didinti veiklos mastą, o gamybos robotizacija ir inovacijos – tai raktas į konkurencinį pranašumą. Jis padeda Lietuvos eksportuotojams sėkmingai konkuruoti su technologiškai pažangiomis įmonėmis Vakaruose ir Azijoje. Todėl daugėja kompleksinių ir didelės apimties robotizacijos projektų. Šviežias pavyzdys – prie Klaipėdos vystoma „Inno Line“ gamykla, kuriai sukūrėme ir diegiame net 13 robotinių sprendimų. Tai didžiausias mūsų įmonės plyno lauko tipo projektas, kai dirbame nuo gamyklos projektavimo stadijos, o ne robotizuojame jau veikiančius procesus. Globalioms rinkoms dirbančių klientų pasitikėjimas ir tokių projektų patirtis deda pagrindą tolimesniam mūsų augimui “, – sako „Robotex“ vadovas Tomas Jakimavičius.

Anot jo, „Robotex“ pardavimams stimulą duoda ne tik projektai su didžiaisiais Lietuvos baldų gamintojais, bet ir užsakymai iš kitų stambių žaidėjų: elektronikos gamintojų, medienos perdirbėjų, maisto pramonės ir kitų. „Robotex“ pajamos praėjusių metų trečią ketvirtį, palyginti su tuo pat laikotarpiu 2020 metais, ūgtelėjo beveik 60 proc., o ketvirtą – dvigubai.

„Robotex“ planuoja savo patirtį įgyvendinant plyno lauko investicijų projektus pritaikyti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio rinkose. T.Jakimavičiaus teigimu, bendrovė taip pat siekia stiprinti strategines partnerystes su didžiaisiais automatizacijos ir robotizacijos paslaugų teikėjais pasaulyje.

„Be abejo, mes dirbame ne tik su plyno lauko investicijomis. Robotai vis dažniau diegiami ir jau veikiančiose įmonėse taip transformuojant bei efektyvinant esamus procesus vis įvairesniuose pramonės segmentuose. Mūsų sukurti robotizavimo ir automatizavimo sprendimai padeda verslams mažinti įtampą iki raudonumo įkaitusioje darbo rinkoje ir leidžia užtikrinti tvarią verslo plėtrą, garantuoja stabilesnę gaminių kokybę, išaugusį efektyvumą ir padeda užtikrinti konkurencingumą ilgesniame laikotarpyje. Todėl jaučiame vis didėjančią mūsų siūlomų sprendimų paklausą,“ – sako „Robotex“ vadovas.

Jo teigimu, kaip ir kitus verslus, pernai „Robotex“ rezultatą veikė dėl sutrūkinėjusių tiekimo grandinių brangę įvairūs robotizacijai reikalingi komponentai, pailgėję pristatymo terminai. Valdydama rizikas įmonė dar pernai pradėjo kaupti robotikos komponentų rezervą, kad būtų operatyviau patenkinami klientų poreikiai.

SBA bendrovė „Robotex“ diegia robotikos ir automatizavimo sprendimus baldų gamybos, medienos perdirbimo, elektronikos, maisto pramonės ir kt. įmonėse. Šiais projektais verslas didina gamybos efektyvumą, užtikrina stabilesnę produkto kokybę, mažina gamybos sąnaudas ir darbuotojams padeda išvengti fiziškai sunkaus bei monotoniško darbo. Bendrovės paslaugų spektras labai platus – nuo konsultacijų ir robotizacijos strategijos parengimo iki individualaus sprendimo paieškos bei jau įdiegtų robotų techninio aptarnavimo ir priežiūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas