Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sprendimas dėl Latvijos banko ABLV likvidavimosi plano – iki balandžio pabaigos

Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisija sprendimą dėl šalies banko ABLV savanoriško likvidavimosi plano žada priimti iki balandžio pabaigos. Anksčiau kalbėta apie balandžio pradžią, sakė komisijos atstovė Ieva Uplėja.
ABLV bankas
ABLV bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Galime patvirtinti, kad mums reikia papildomos informacijos, kad įvertintume pateiktą planą. Todėl akivaizdu, kad trisdešimties dienų terminas buvo pastumtas į priekį. Tikimės sprendimą priimt antroje balandžio pusėje arba mėnesio pabaigoje“, – sakė ji.

Kaip skelbta anksčiau, ABLV kovo pradžioje pateikė Finansų ir kapitalo rinkos komisijai savanoriško likvidavimosi plano projektą. Banko likvidavimo priemonių tikslas yra patenkinti visus klientų ir kreditorių reikalavimus. Banko likvidavimo plano projektą parengė likvidatorių komanda, kurią per susirinkimą išrinko banko akcininkai.

Jeigu planas bus patvirtintas, komisija preliminarų sprendimą pateiks Europos Centriniam Bankui, o šiam davus leidimą, ABLV bankas pradės likvidavimo procesą.

JAV iždo departamentas vasario viduryje ABLV bankui paskelbė sankcijas, apkaltinęs jį pinigų plovimu.

Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisija, veikdama Europos Centrinio Banko nurodymu, nuo vasario 19-osios sustabdė visus ABLV banko mokėjimus. ECB vasario 24-ąją paskelbė, jog ABLV bankas Latvijoje ir jo antrinis bankas Liuksemburge „ABLV Bank Luxembourg“ turi būti likviduoti pagal šių šalių įstatymus, nes jų gelbėjimas neatitinka visuomenės interesų.

Vasario 27-ąją ABLV paskelbė neeilinio akcininkų susirinkimo sprendimą pradėti banko likvidavimo procesą, taip pat siekiant kuo labiau apsaugoti banko aktyvus, kad būtų galima tinkamai atsiskaityti su indėlininkais bei kreditoriais.

1993-aisiais veiklą pradėjusio ABLV pagrindiniai akcininkai yra Olegas Filis, Ernestas ir Nika Berniai, tiesiogiai ir netiesiogiai valdantys 87,03 proc. akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas