Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Startuolis „benme“ pritraukė investiciją iš „Startup Wise Guys“

Personalizuotų papildomų naudų darbuotojams valdymo platforma „benme“ ir akceleravimo fondas „Startup Wise Guys“ pasirašė sutartį dėl 50 tūkst. vertės pradinių (angl. „pre-seed“) investicijų šio startuolio vystymui. Dar 25 tūkst. skirti „benme“ dalyvavimui mentorystės programoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

„Pasaulinė statistika rodo, kad 45 proc. visų darbdavių susiduria su iššūkiais sudarydami motyvacinį paketą, kuris patenkintų visų įmonės darbuotojų poreikius ir net 60 proc. personalo specialistų gaunamų papildomų naudų iš įmonės sistemą vadina tik „šiek tiek sėkminga“. Kurdama „benme“, galvojau, kaip būtų galima šią problemą išspręsti – taip atsirado individualizuotų papildomų naudų darbuotojams platforma.

Jos esmė – suteikti personalo specialistams įrankį, kuris padėtų identifikuoti nuolat kintančius darbuotojų poreikius pagal jų pasirenkamų naudų profilį, tad, į tai atsižvelgus, motyvacinius paketus galima personalizuoti. Tai – didelis konkurencinis pranašumas šiandieninėje rinkoje, kai darbo skelbimų yra daugiau nei į juos atsiliepiančių darbuotojų“, – sako „benme“ įkūrėja Irma Bučinskaitė.

Pasak jos, šioje platformoje pagal realų darbuotojų poreikį formuojamas naudų krepšelis, paslaugų tiekėjų administravimas ir motyvacinių paketų įžvalgos personalo specialistams „atriša rankas“ dar tikslingiau siekti darbuotojų lojalumo ir įsitraukimo į įmonės veiklą. Nekalbant apie mažesnes laiko sąnaudas ir efektyvesnį motyvacinio biudžeto valdymą.

„Akivaizdu, kad rinkoje egzistuoja didelė darbuotojų įsitraukimo skatinimui skirtų įrankių pasiūla, tačiau vis dar trūksta tokių, kurie leistų pilnai išnaudoti darbuotojų motyvacinių paketų galimybes. Norint tai padaryti, pasiūlymai turi būti individualizuoti, todėl „benme“ pataikė į dešimtuką. Tikime šios komandos patirtimi ir jų produkto potencialu, tad, pasitelkę savo žinias ir ryšius, padėsime „benme“ įsitvirtinti Lietuvos rinkoje, o vėliau kartu ieškosime plėtros galimybių kitose šalyse. Tai – tik pirmas investicinis etapas, tad jau dabar dėliojamės kito etapo ir „benme“ komandos auginimo strategiją“, – kodėl pasirinko investuoti į šį startuolį, aiškina „Startup Wise Guys“ partnerė Jonė Vaitulevičiūtė.

Šį pavasarį „benme“ startuolis dalyvavo Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) 3 mėnesius trunkančioje intensyvios mokymų ir mentorystės sesijų programoje, kurios tikslas – padėti startuoliams savo idėją išvystyti iki produkto.

„Programos metu buvome pastebėti ir įvertinti mentorių iš įvairių sektorių bei patekome į geriausių startuolių penketuką, kurie gavo galimybę dalyvauti verslo akceleratoriuose pasirinktose Europos Sąjungos šalyse.

Be to, šiai programai dar nepasibaigus, sulaukėme kvietimo dalyvauti „Startup Wise Guys“ programoje „B2B SaaS“, kurioje jau veikiantys ir klientų bazę turintys startuoliai, padedami mentorių, toliau vysto savo produktą, kad jis būtų tinkamas pasaulinei rinkai. Šioje atrankoje dalyvavo 500 dalyvių iš visos Europos, į pusfinalį buvo atrinkti 25 startuoliai, iš kurių, po intensyvių savo idėjos pristatymų skirtingiems verslininkams, mentoriams ir investuotojams, tik 11 pateko į mentorystės programą, padedančią pasiekti ne tik Europos, bet ir viso pasaulio rinkas. „benme“ – vienas iš šio 11-tuko“, – savo pasiekimais dalijasi I.Bučinskaitė.

Pasak jos, gauta pradinė investicija leis patobulinti „benme“ platformą, toliau formuoti stiprią profesionalų komandą ir padidinti klientų bazę, siūlant įmonių personalo specialistams aktualių įrankių. Tačiau tai, kaip minėjo ir „Startup Wise Guys“ partnerė J.Vaitulevičiūtė, tik pirmas laiptelis ruošiant „benme“ ankstyvos plėtros investavimo etapui ir įėjimui į užsienio rinkas.

„Startup Wise Guys B2B SaaS“ – viena seniausiai veikiančių B2B startuolių programų, kurios metu jau investuota į daugiau nei 220 startuolių. Daugiau nei 77 proc. iš šių įmonių toliau vykdo savo veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas