Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Startup of the Year“: kuris iš penkių startuolių verčiausias nugalėtojo vardo?

Gruodžio 9 d. įvyks vienas reikšmingiausių startuolių ekosistemos renginių – „Wrap Up of 2021 & Startup Awards“, kuriame bus įvertinti ir visuomenei pristatyti didžiausią vertę kuriantys ir Vilnių garsinantys startuoliai bei jų pasiekimai. Viena iš 6 nominacijų, kuriose varžosi startuoliai – „Startup of the Year“. Ji jungia socialiai atsakingus, didelių ambicijų turinčius ir nuo pirmų dienų pokyčius savo srityse darančius technologinius verslus, tai – „ZITICITY“, „Hostinger“, „Omnisend“, „TransferGo“ ir „Whatagraph“.
Nominantai „Startup of the Year“ apdovanojimui
Nominantai „Startup of the Year“ apdovanojimui / 15min koliažas

„Kurti ir nebijoti suklysti – principas, kuriuo pradėdamas verslą turbūt vadovavosi kiekvienas iš šiųmečių „Wrap Up of 2021 & Startup Awards“ laureatų, yra artimas ir Vilniui, kuriančiam miesto-laboratorijos konceptą, skatinantį verslius žmones bandyti ir… vėl bandyti. Tokia pozicija mums ką tik pelnė konkurso „European Capital of Innovation” apdovanojimą, dėl to investuojame į talentų pritraukimą, rūpinamės kurti startuoliams palankią aplinką ir turbūt neatsitiktinai būtent Vilniuje gimė pirmasis vienaragis, kokiu gal vieną dieną taps ir kažkurie iš šiandienių startuolių” , – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

„Startup of the Year“ nominacijos nugalėtoją iš visų pateiktų nominantų renka Startuolių Muziejuje (angl. Startup Museum) jau esančių startuolių nariai (jų yra 13). Šios nominacijos laimėtojas bus pridėtas prie muziejaus „Wall of Fame“. Nominacija skirta išskirti ypatingai vertinamą įmonę startuolių bendruomenės tarpe. 15min kviečia iš arčiau pažvelgti, kuo išskirtinis kiekvienas iš penkių nominantų.

Organizatorių nuotr./Startuolių muziejus
Organizatorių nuotr./Startuolių muziejus

ZITICITY“ siūlo patogesnį būdą apsipirkti

Ziticity
Ziticity

Logistikos startuolis „ZITICITY“, veiklą pradėjęs 2017 m. gruodį, savo startą vadina kukliu. Tačiau šiandien ši įmonė laikoma tos pačios dienos siuntų pristatymo lydere.

„Mes padedame elektroninėms parduotuvėms savo klientams pasiūlyti patogesnį būdą gauti prekes į namus. „ZITICITY“ galima užsisakyti prekę ir gauti ją dar tą patį vakarą“, – teigia startuolio bendraįkūrėjas Vytautas Noreika.

Siuntas Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje pristatantis startuolis siekia, kad prekių pristatymas būtų ne tik greitas, bet ir draugiškas aplinkai.

„Nuolat tobuliname maršrutų planavimą, siekdami sumažinti CO2 pokeivį, o esant palankioms oro sąlygoms pasitelkiame ekologines transporto priemones – krovininius dviračius. Mūsų klientai yra populiariausios Baltijos šalių elektroninės parduotuvės – „Pigu“, „Varle.lt“, „Barbora“, „Eurovaistinė“ ir daug kitų“, – sako V. Noreika.

Pasak startuolio bendraįkūrėjo, šias metais pristatyta naujiena – „ZITICITY“ mobilioji programėlė perkantiems el. parduotuvėje suteiks galimybę valdyti savo siuntos kelionę – pasirinkti sau patogų pristatymo laiką, datą ar pasikeisti adresą.

Hostinger” sparčiausiai augančių Europos įmonių sąraše

„Hostinger“ nuotr./„Hostinger“
„Hostinger“ nuotr./„Hostinger“

Lietuvoje gimęs IT startuolis „Hostinger” metus pradėjo kaip sparčiausiai auganti svetainių talpinimo bendrovė visame pasaulyje ir antrą kartą iš eilės pateko į „Financial Times” sudarytą sparčiausiai augančių Europos įmonių sąrašą. Šiuo metu įmonėje dirba daugiau nei 1000 specialistų, tarp jų nemažai ir iš užsienio.

„Mūsų augimas neatsiejamas nuo technologijų pažangos. Siekdami išlaikyti maksimalų klientų svetainių greitį ir efektyvumą, nuolat tobuliname savo serverių infrastruktūrą, inovuojame ir patys vystome pažangius sprendimus, tokius kaip „Hostinger“ paslaugų valdymo platformą hPanel, optimizavimą „LiteSpeed“ technologijomis, automatizuotą svetainių perkėlimą, profesionalų „WordPress“ įrankių paketą, vieno žingsnio paslaugų instaliavimą, leidžiantį susikurti svetainę mygtuko paspaudimu”, – teigia įmonės Personalo skyriaus vadovė Gabija Marganavičė.
2021 m. „Hostinger” aktyviai įsitraukė į vietos bendruomenių veiklą: startuolis papildė „Vienaragiai LT“ gretas, prisidėjo prie mokyklos Indonezijoje pastatymo, norėdamas suteikti kuo geresnes mokymosi sąlygas ateities inovatoriams vienoje iš įmonės prioritetinių rinkų.

„Omnisend“ veikia be išorės investicijų

„Omnisend“ nuotr. /„Omnisend“ komanda
„Omnisend“ nuotr. /„Omnisend“ komanda

Startuolis „Omnisend“ – vienas iš nedaugelio savarankiškai, be išorės investicijų, sėkmingai veikiančių startuolių Lietuvoje, kuriančių el. komercijos rinkodaros automatizavimo platformą. Jau 7 metus globalioje rinkoje augančios įmonės paslaugomis naudojasi daugiau kaip 70 tūkst. el. komercijos verslų iš 130-ies šalių. Daugiausia „Omnisend“ klientų yra JAV ir Didžiojoje Britanijoje.

Šiais metais „Omnisend“ atvėrė biurą JAV, Pietų Karolinos mieste Čarlstone. Startuolio komanda tiki, kad iki vienaragio statuso nueis būdami „customer funded“ (liet. iš klientų uždirbanti) organizacija, be rizikos kapitalo fondų pagalbos.

„Iš tiesų mūsų pasirinktas kelias nėra lengvas, nes šiandien rinkoje yra daug kapitalo ir investuotojų, kurie nuolat siūlo milijonus greitesniam augimui ir tai tikrai patraukliai atrodo. Tačiau mes laikomės savo vertybių, kurių ašimi išlieka „customer funded“ orientacija. Tai padeda mums susikoncentruoti į geriausią kliento aptarnavimą ir į darbuotojus, kurie tuos klientus aptarnauja“, – teigia „Omnisend“ komunikacijos atstovė Živilė Brazė.

„TransferGo“ pelnė klientų pasitikėjimą 160 šalių

Bendrovės nuotr./„TransferGo“ biuras Vilniuje
Bendrovės nuotr./„TransferGo“ biuras Vilniuje

„TransferGo“ – internetinė skaitmeninė pinigų pervedimo platforma, kuri suteikia galimybę atlikti tarptautinius pinigų pervedimus, iš tikrųjų nepervedant paties siuntėjo pinigų į kitą šalį. Tai leidžia paslaugas atlikti pigiau ir greičiau.

Piniginių perlaidų startuolis „TransferGo“ klientams telefonu atsako vos per 20 sekundžių ir net 9-iomis kalbomis. Ši įmonė veikia 160 šalių ir siekia palengvinti perlaidų procesą visiems svetur gyvenantiems žmonėms.

2021-aisiais „TransferGo“ užsitikrino 50 mln. JAV dolerių „C serijos“ investiciją, kuri leido užsitikrinti dar stipresnę poziciją rinkoje bei plėsti savo produktų asortimentą. Vienu didžiausių šių metų pasiekimų įmonė įvardija naujai atvertą galimybė atlikti pavedimus iš Turkijos.

„Nepaisant pandemijos padarinių, 2021-aisiais sugebėjome išaugti į daugiau nei 200 darbuotojų turinčią bendrovę bei peržengti 3,5 mln. klientų ribą. Taip pat šiais metais sulaukėme „Cross Border Solution of the Year“ apdovanojimo Ukrainoje už tarptautinių pervedimų paslaugų inovatyvumą. Šis apdovanojimas ir nauja „Start Up of the Year“ nominacija Lietuvoje, manome, puikiai apibendrina kitų požiūrį į mūsų bendrovę”, – apibendrino startuolio socialinių tinklų vadovė Lietuvai Rugilė Staniulytė.

Whatagraph“: patrauklus, nes lengvai valdomas

Įmonės nuotr./„Whatagraph“
Įmonės nuotr./„Whatagraph“

„Whatagraph“ sukūrė platformą, padedančią rinkodaros specialistams įsisavinti ir suprasti duomenis, kad būtų lengviau ir greičiau priimti pagrįstus sprendimus. Taip pat tai yra vienas pirmųjų B2B SaaS (angl. Software as a Service) verslų Lietuvoje ir regione. Startuoliui šie metai buvo sėkmingi: įmonė padvigubino darbuotojų skaičių, taip pat ir savo pajamas bei pritraukė 7,2 mln. dolerių „A serijos“ investiciją.

„Esame išskirtiniai tuo, kad mūsų įrankis yra pritaikytas dirbti su daug rinkodaros kanalų vienu metu bei nereikalauja išskirtinių gebėjimų suprasti duomenis. „Whatagraph“ yra lengvai įvaldomas net tiems žmonės, kurie neseniai pradėjo dirbti šioje srityje. Žinoma, jis yra patogus ir patyrusiems specialistams“, – kalbėjo startuolio įkūrėjas Justas Malinauskas.

Kasmetinis startuolių ekosistemos renginys „Wrap Up of 2021 & Startup Awards“ suvienijo du tradicinius startuolių ekosistemos renginius: „Startup Lithuania“ septintus metus organizuojamą „Wrap Up of The Year“ ir „Go Vilnius“ jau trečią kartą rengiamus startuolių apdovanojimus. Renginys bus viešinamas virtualioje erdvėje, todėl pranešimus ir apdovanojimus bus galima stebėti tiesiogiai. Daugiau informacijos apie renginį rasti ir į jį registruotis galite „Startup Lithuania“ paskyroje „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas