Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Statybų aikštelė Gedimino prospekte: kyla „Hilton“ ir verslo centras

Gedimino prospekto, V. Kudirkos ir Dainavos gatvių susikirtimas tapo intensyvia statybų aikštele. Vairuotojai pastebėjo uždarytą Dainavos gatvę, kaimynai išgirdo intensyvų statybinės technikos triukšmą. Visas „Live Square“ kompleksas, įskaitant ir pirmąjį Lietuvoje „Hilton“ viešbutį, bus atidarytas 2019 metais.
Dėl statybų uždaryta Dainavos gatvė
Dėl statybų uždaryta Dainavos gatvė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jau maždaug savaitę vartais užtverta Dainavos gatvė, o už laikinos tvoros be paliovos triūsia statybininkai. Metų pradžioje prasidėjusios nekilnojamojo turto (NT) komplekso „Live Square“ statybos įgavo pagreitį. Jas vykdanti bendrovė „Eika“ tikina, kad viskas vyksta pagal planą ir „Hilton“ viešbutis, verslo centras ir apartamentai, kaip ir tikėtasi, bus atidaryti 2019 metais.

„Eikos“ Rinkodaros ir komunikacijos vadovė Jorūnė Juodžbalytė pasakojo, kad metų pradžioje pradėti inžinerinių tinklų iškėlimo ir sklypo tvarkymo darbai. Birželio 29 dieną įmonė gavo naują statybos leidimą, nes buvo pakeisti 2013 metų techninio projekto sprendimai.

Taip pat šiuo metu statybvietėje dirba archeologų komanda, kuri atlieka privalomus šioje miesto dalyje tyrinėjimų darbus.

Kiek žmonių dirba statybų aikštelėje, ji negalėjo tiksliai atsakyti

„Tokio komplekso statybos neapsiriboja vien darbuotojais statybų aikštelėje“, – J.Juodžbalytė pridūrė, kad prie projekto taip pat prisideda statybos, projektavimo, pardavimo ir rinkodaros specialistai.

„Todėl apibrėžti tiksliai skaičiais, kiek dirba objekte žmonių, yra sudėtinga – resursų skiriama tiek, kad darbai vyktų pagal grafiką ir kokybiškai“, – sakė bendrovės atstovė.

Pasak jos, statybos vyksta pagal grafiką, ir kitam etapui statybų leidimas turėtų būti išduotas rugsėjį.

Gedimino prospekto, Dainavos ir V. Kudirkos gatvių sankirtoje statomas „Live Square“ kompleksas atidarytas turėtų būti 2019 metais.

Jame įsikurs pirmasis Lietuvoje „Hilton Garden Inn“. Jis bus 7 tūkst. kvadratinių metrų ploto, jame suprojektuoti 164 kambariai.

NT komplekse taip pat bus įkurtas verslo centras su prekybinėmis patalpomis (6,8 tūkst. kvadratinių metų ploto) bei gyvenamieji pastatai (4,7 tūkst. kvadratinių metų ploto) su 88 apartamentais.

Advokatų kontora „Sorainen“ jau išsinuomojo 2,1 tūkst. kvadratinių metrų ploto patalpas.

J.Juodžbalytė taip pat pasakojo, kad bus įrengta daugiau kaip 200 vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė su elektromobilių įkrovimo stotelėmis. Požeminė aikštelė bus atvira miesto svečiams ir ne darbo metu pilnai veiks kaip vieša automobilių stovėjimo aikštelė.

Antrojo „Hilton“ likimas kol kas neaiškus. Mat „Vičiūnų grupė“, kuri ruošiasi statyti viešbutį prie Neries, pareiškė, kad, panaikinus PVM lengvatą viešbučiams, stabdytų „Hilton“ viešbučio projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai