Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Storent Holdings“ 2022 metais uždirbo 4,7 mln. eurų pelną

Pirmaujanti Latvijos statybinės įrangos nuomos bendrovė „Storent Holdings“, kuri yra ir viena didžiausių tiekėjų Baltijos šalyse, praneša 2022 metais uždirbusi 4,7 mln. eurų grynąjį pelną, rašoma „Storent Holdings“ pranešime spaudai.
„Storent Holdings“
„Storent Holdings“ / „Storent Holdings“ nuotr.
Temos: 2 Statybos Pajamos

Praėjusiais metais bendrovės kapitalas pasiekė 23 mln. eurų, tai sudaro 45 proc. jos balanso ir grupei suteikia dar daugiau stabilumo.

Andris Pavlovs, vienas iš „Storent“ įkūrėjų ir „Storent Holdings“ tarybos narys, sakė: „Po 2022-ųjų pabaigoje įvykusio sėkmingo AS „Storent Investments“ ir SIA „SEL Investments“ susijungimo, tampant SIA „Storent Holdings“, dabar planuojame naują iki 15 mln. eurų vertės obligacijų emisiją, kuri pirmą kartą bus atvira tiek mažmeniniams, tiek instituciniams investuotojams. 2023 metais planuojame, kad „Storent Holdings“ pajamos augs 10 procentų, o grynasis pelnas sieks apie 5 mln. eurų.“

„Storent Investments“ obligacijas pirmą kartą išplatino dar 2017 metais. Šiandien pirmajai obligacijų emisijai ruošiasi „Storent Holdings“. Toks sprendimas grindžiamas mūsų matoma didžiule tokio finansinio instrumento paklausa tarp mažmeninių investuotojų ir mūsų poreikiu paspartinti tolimesnį augimą. Investicija į „Storent“ yra investicija į modernių, saugių ir tvarių statybinės įrangos nuomos procesų vystymą Baltijos bei Šiaurės šalyse“, – pridūrė A.Pavlovs.

2022 metais, nepaisant nestabilios geopolitinės situacijos, „Storent Holdings“ priklausanti „Storent Investments“ sugebėjo pagerinti savo veiklos rodiklius. Bendrovės grynosios pajamos augo 3 proc. ir pasiekė

47,2 mln. eurų, o bendros pajamos didėjo 8 procentais.

Užsakymai internetu toliau augo ir 2022 m. šis pardavimo kanalas sudarė apie 50 proc. visų „Storent Holdings“ pajamų Baltijos šalyse. 2023 metais bendrovė yra užsibrėžusi padidinti pardavimų internetu dalį iki 60 proc.

2022 metų gruodžio 28 dieną pasikeitė „Storent Investments“ akcininkų sudėtis ir jos vienintele akcininke tapo SIA „Storent Holdings“. Kartu AS „Storent Investments“ ir jos dukterinės įmonės prisijungė prie naujai įsteigto holdingo, į kurį taip pat įeina įrangos nuomą siūlančios SIA „Selectia“ ir SIA „Selectia Plus“.

AS „Storent Investments“ ir jos dukterinėms įmonėms priklauso modernus nuomos parkas, platus nuomos bazių tinklas ir didelė klientų bazė, o taip pat labai gerai išvystytas prekės ženklas, patyrusi komanda bei skaitmeninės žinios. SIA „SEL Investments“ ir dviem jos dukterinėms įmonėms priklauso apie 50 proc. statybinės įrangos parko, kurį valdo SIA „Storent Holdings“.

Abiejų bendrovių susijungimas leis išplėsti kompetencijas ir pagerinti finansinius rodiklius, kad SIA „Storent Holdings“ toliau būtų vystoma dar sparčiau ir pelningiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas