Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 01 17 /15:27

STT sulaikė savivaldybės valdomos bendrovės „Dzūkijos vandenys“ vadovą, įtariamą dokumentų klastojimu

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų Alytaus miesto savivaldybės valdomoje UAB „Dzūkijos vandenys“ ir sulaikė bendrovės direktorių Rolandą Žaką.
Rolandas Žakas
Rolandas Žakas / „Alytaus vandenys“ nuotr.

Vadovas įtariamas galimu dokumentų klastojimu ir piktnaudžiavimu, siekiant asmeninės naudos.

Teismo nutartimi nuo sausio 17 dienos R.Žakas laikinai nušalintas nuo pareigų.

Pareigūnai taip pat sulaikė ir vienos privataus kapitalo uždarosios akcinės bendrovės vadovą E.Č., kuris įtariamas dokumentų klastojimu ir papirkimu.

STT tiksliai šios bendrovės ir asmens neįvardija, tačiau, BNS žiniomis, tai – inžinerinių tinklų montavimo paslaugas teikiančios įmonės „Inti“ vadovas Eduardas Černulis.

Įmonės telefonu atsiliepusi moteris BNS sakė, kad direktoriaus darbe nėra, ji teigė neturinti informacijos apie sulaikymą.

Jis sulaikytas, tai viskas, ką žinau.

„Įtariamųjų vadovaujamose bendrovėse atliktos kratos, paimti ikiteisminiam tyrimui reikšmingi dokumentai. Šiandien (trečiadienį – 15min) sulaikytieji paleisti į laisvę, jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti“, – pranešime žiniasklaidai rašo STT.

„Dzūkijos vandenų“ valdybos pirmininkas Vytautas Junevičius BNS sakė neturintis informacijos apie pateiktų įtarimų pobūdį.

„Jis sulaikytas, tai viskas, ką žinau. Įmonė dirba, kiek aš domėjausi, neturi informacijos“, – sakė jis.

R.Žakas yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos narys. Kaip BNS sakė šios partijos Alytaus miesto skyriaus pirmininkas Povilas Labukas, „Dzūkijos vandenų“ vadovas pastaraisiais metais aktyvios politinės veiklos nevykdė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija

Alytaus skyriaus vadovo teigimu, R.Žakas turėtų arba trauktis iš partijos pats, arba tai artimiausiu metu spręs skyriaus taryba.

„Šis atvejis yra nemalonus ir yra vertas griežčiausių sprendimų. Mūsų perspektyva – skyriaus tarybos posėdis, kurio metu šalinamas iš mūsų gretų. Bandysiu su juo susisiekti ir jo paties sprendimo. (...) Bet galutinis sprendimas yra nekvestionuotinas“, – sakė P.Labukas.

Centrinės viešųjų pirkimų informacinės sistemos duomenimis, bendrovės „Dzūkijos vandenys“ ir „Inti“ yra pasirašiusios penkias sutartis dėl paslaugų teikimo – 2016-aisiais dėl nuotekų siurblinės statinio remonto (sutarties vertė – 7 tūkst. eurų su PVM) ir dėl paviršinių nuotekų tinklų Daugų g. Alytuje remonto (sutarties vertė – 30 tūkst. eurų su PVM), 2017 metais dėl vandentiekio linijos A.Juozapavičiaus g. Alytuje remonto (sutarties vertė – 20 tūkst. eurų su PVM), dėl buitinių nuotekų siurblinės ir spaudiminės nuotekų linijos rekonstravimo Putinų g. Alytuje projektavimo ir statybos (sutarties vertė – 96 tūkst. eurų su PVM) ir dėl vandentiekio ir nuotekų skirstomųjų tinklų rekonstravimo darbų (sutarties vertė – 925 tūkst. eurų su PVM).

Dvi paskutinės sutartys vis dar galioja.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

„Dzūkijos vandenys“ tiekia geriamąjį vandenį Alytaus mieste. Bendrovės interneto svetainėje skelbiama, kad bendra eksploatuojamo turto vertė sudaro per 40 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas