Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sueina 2 metai, kai Lietuvoje veikia „Uber“

Sukanka dveji metai, kai Lietuvoje pradėjo veikti pavežėjimo paslaugas teikianti įmonė „Uber“. Kompanijos atstovai yra sakę, kad Vilniuje susilaukė sėkmės, tačiau jų veikla ne kartą piktinosi taksi vairuotojai, kaltindami iškraipant rinką.
„Uber“ automobiliai
„Uber“ automobiliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Uber“ vairuotoju gali tapti bet kuris vairuotojas, turintis tvarkingą automobilį ir ne trumpesnę nei dvejų metų vairavimo patirtį. „Uber“ tikrina ir kandidato į partnerius-vairuotojus baustumą, praeityje įvykdytus kelių eismo taisyklių pažeidimus, reikalauja įkelti visus reikiamus vairuojamo automobilio dokumentus. Dažnai tai tampa papildomo uždarbio šaltiniu.

„Uber“ besinaudojantys žmonės sako, kad paslauga patogu naudotis, nes nereikia grynųjų, o tereikia atsisiųsti mobiliąją programėlę ir joje užregistruoti savo mokėjimo kortelę. Tačiau šia pavėžėjimo paslauga piktinasi taksi vairuotojai, sakydami, kad taip suteikiamos nevienodos konkurencinės sąlygos.

Anot jų, „Uber“ ir kitų platformų vairuotojams nereikia du kartus per metus atlikti automobilio techninės apžiūros, pirkti tris kartus brangesnio draudimo. Dėl to pavežėjimas gali kainuoti pigiau.

Panašiai piktinasi taksistai visame pasaulyje. Šią savaitę „Uber“ uždrausta teikti paslaugas Izraelyje. Kompanija taip pat yra praradusi licenciją dirbti Londone, jos veikla sustabdyta Paryžiuje ir Briuselyje. Tiesa, kompaniją atstovaujanti viešųjų ryšių bendrovė tikina, kad „Uber“ Paryžiuje ir Briuselyje veikia. Pavyzdžiui, Paryžiuje esą veikia skirtingos „Uber“ paslaugų rūšys, tokios kaip „uberGREEN“, kurią išsikvietus atvyksta elektrinis arba hibridinis automobilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento