Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Summus Capital“ suteiktas „Scope“ BB kredito reitingas

„Summus Capital“, viena didžiausių nekilnojamojo turto investicijų bendrovių Baltijos šalyse, Lietuvoje valdanti biurų kompleksą „Park Town“ bei prekybos kompleksą „Nordika“, gavo tarptautinės reitingų agentūros „Scope“ BB kredito reitingą su stabilia perspektyva. Reitingas nurodo, kad įmonės valdomas nekilnojamojo turto portfelis išlaiko stabilų patalpų užimtumą ir solidų WAULT* rodiklį. Tai leidžia bendrovei generuoti nuolatines ir prognozuojamas pajamas. „Summus Capital“ tapo pirmąja Baltijos šalių įmone, kuriai suteiktas „Scope“ reitingas, rašoma pranešime spaudai.
Park Town verslo centras
Park Town verslo centras / „Summus Capital“ nuotr.

Agentūros duomenimis, „Summus Capital“ komercinio nekilnojamojo turto portfelio paklausa rinkoje išlieka stabili. Paskutinius ketverius metus, nekilnojamojo turto objektų užimtumas viršijo 98 proc., o šių metų birželį siekė 96 proc. Savo veikloje „Summus Capital“ taip pat taiko „Pirk ir laikyk“ (angl. buy and hold) investicinį metodą, įmonei užtikrinantį stabilų pinigų iš nuomos srautą. Nors daugiau kaip pusė nuomos pajamų sugeneruoja mažmeninės prekybos segmento nuomininkai, visgi pasaulinė koronaviruso pandemija bendrovės nekilnojamojo turto objektų ir jų užimtumo stipriai nepaveikė.

Reitingo rezultatą daugiausiai ribojo nedidelis bendrovės dydis rinkoje, tačiau, vertindama, „Scope“ pabrėžė gerai diversifikuotą „Summus Capital“ portfelį Baltijos šalių regione – Lietuvoje jis siekia 47 proc. bendrosios turto vertės, Latvijoje – 28 proc., Estijoje – 25 proc. Pagal agentūros skaičiavimus, bendrovės turtas šių metų birželį siekė 350 mln. eurų.

Remiantis reitingo ataskaita, įmonės pelningumas, matuojamas pagal agentūros pakoreguotą EBITDA maržą, per paskutinius keletą metų išliko stabilus ir viršijo 60 proc. Atsižvelgiant į „Summus Capital“ nekilnojamojo turto objektų, skirtų nuomai, paklausumą ir bendrovės gebėjimą išlaikyti aukštą pastatų užimtumą, „Scope“ tikisi, kad įmonė šį rodiklį išlaikys ne žemesnį kaip 95 proc.

Pasak Boriso Skvortsovo, „Summus Capital“ stebėtojų tarybos pirmininko, artimiausiu metu bendrovė planuoja plėsti nekilnojamojo turto portfelį ir iki 2023 m. į jį ketina investuoti apie 150 mln. eurų.

„Pritraukę didelį investuotojų susidomėjimą šį birželį išleista obligacijų emisija, pradėjome ruoštis papildomoms investicijoms į nekilnojamąjį turtą ir jo vystymą Baltijos šalyse“, – teigia jis.

Suteiktas reitingas sustiprins „Summus Capital“ pozicijas rinkoje ir leis įmonei tapti dar patrauklesniu partneriu finansų, investicijų ir nuomos rinkose. Bendrovės valdybos narys Hannesas Pihlas priduria, kad šis įvertinimas taip pat padės ateityje identifikuojant ir užbaigiant naujus „Summus Capital“ sandorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas