Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 07

Supykdė „Vinted“ mokestis: platformos atstovai beda pirštu į taisykles

Skelbimą internetinėje naudotų rūbų tarpusavio prekybos platformoje „Vinted“ norėjęs įdėti ir papildomą paslaugą įsigijęs 15min skaitytojas Mindaugas taip pasipiktino savo patirtimi, kad apskundė bendrovę ne tik Vartotojų teisių apsaugos tarnybai, bet ir policijai. Tuo tarpu „Vinted“ atkreipia dėmesį į platformos taisykles.
„Vinted“
„Vinted“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Vinted“ savo klientams siūlo pasinaudoti papildomomis paslaugomis – pavyzdžiui, padidinti tam tikros prekės matomumą kitų naudotojų prekių sraute, naujienų sraute ir paieškos kataloge, įsigyjant skelbimo iškėlimo paslaugą.

Iškėlimas gali būti įvairios trukmės (pvz., vienos ar kelių dienų), o taikomas mokestis priklausys nuo pasirinktos trukmės ir prekės kainos.

„Vinted“ vartotojas Mindaugas 15min pasakojo, kad susimokėti už šią papildomą paslaugą, t.y. prekės iškėlimą, buvo paprašyta dar prieš jam įdedant skelbimą į „Vinted“ platformą.

„Sumoku, bet skelbimas nepaskelbiamas, o pinigai negrąžinami. Motyvuojama, kad, pavyzdžiui, jie tokių prekių savo platformoje nepardavinėja ir todėl pinigų negrąžina. Atkreipiu dėmesį, kad sumokama už papildomą paslaugą prieš patikrinant, ar skelbimas tinkamas“, – dėstė vyras.

Jis tokią savo patirtį pavadinimo „Vinted“ sukčiavimo schema“.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Vinted“
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Vinted“

Dėl to vyras kreipėsi ir į Vartotojų teisių apsaugos tarnybą, ir į policiją. Vis dėlto „Vinted“ paaiškino, kad jokios neteisybės šiame procese nėra – pinigai nuskaičiuojami tuomet, kai paslauga suteikiama, o platformos naudotojai ir patys sutinka su jos nustatytomis taisyklėmis, kuriose perspėjama, kad sumokėta suma nebus grąžinta.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pasipylė skundai dėl „Vinted“ mokesčio: susižeria pinigus, o pirkėjai lieka neapsaugoti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas