Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 13

Sureagavo dėl nutekintų duomenų S.Malinausko tyrime atsidūrusios žinomos šalies įmonės: štai ko imasi

Tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas paskelbė, kad internete nelegaliai yra pardavinėjami daugybės žmonių asmeniniai duomenys, tarp kurių – elektroninio pašto slaptažodžiai ir informacija apie sveikatą. Jautrūs duomenys esą gauti įsilaužus į žinomų įstaigų ir įmonių duomenų bazes, tarp kurių tokie vardai, kaip „Maxima“, „Unipark“, „Telia“, „Kardiolitos klinikos“, varle.lt ir kiti.

Pradžia – žinutė nuo „žmonos“

S.Malinauskas 15min teigė, kad į jį kreipęsi šaltiniai pateikė jautrią jo paties ir jo artimųjų informaciją: tai buvo duomenys apie jį patį, žmoną ir jų vaikus, ugdymo įstaigas, kuriose pastarieji mokosi.

„Viskas prasidėjo nuo to, kad gavau įdomią žinutę nuo savo žmonos, kurioje buvo temos pasiūlymas ir jei ji domina, kvietimas pabendrauti „Telegram“ tinkle. Supratau, kad tai – ne mano žmona. Pasiūliau programėlę „Signal“. Su manim joje bendravęs žmogus pasakė man visą įmanomą informaciją apie mane ir parodė, kaip ji buvo gauta. Lygiai tą pačią informaciją ir gerokai daugiau galima sužinoti apie bet kurį iš jūsų“, – „YouTube“ platformoje publikuotame įraše pavadinimu „Nulaužta Lietuva“ perspėjo jis.

TAIP PAT SKAITYKITE: S.Malinauskas: „Visi politikai ir žurnalistai jau yra nulaužti“

S.Malinausko teigimu, pavyzdžiui, jo automobilio numeriai buvo gauti įsilaužus į įmonės „Švaros broliai“ duomenų bazę, ten nutekėjusi informacija apie žinomo tinklaraštininko žmoną ir kitus klientus.

S.Malinauskas įraše mini ir kitas įmones, per kurias, pasak jo šaltinių, galimai nutekėjo duomenys: tarp jų, pavyzdžiui, įmonės „Unipark“, prekybos centro internete „Varle.lt“ pirkėjų duomenys, prekybos tinklo „Maxima“, tikrinančios darbuotojų blaivumą, informacija apie tai, telekomunikacijų bendrovės „Telia“ darbuotojų automobilių rezervavimo sistemos duomenys, telekomunikacijų paslaugų įmonės „Fastlink“ klientų duomenys ir t.t.

15min pakalbino žinomas įmones, kurios minimos S.Malinausko tyrime. Štai kokių veiksmų jos ėmėsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas