„Suslavičius-Felix“ produktai ir toliau bus parduodami Lietuvoje. Gamybos optimizavimo procesai vyksta ir kitose „Orkla Foods“ priklausančiose įmonėse siekiant stiprinti grupės konkurencines pozicijas.
„Tai – labai svarbus žingsnis mūsų įmonei inovacijų prasme. Naujos technologijos bus orientuotos į didesnius gamybos pajėgumus, produktams bus taikomi nauji kokybės standartai.
„Suslavičius-Felix“ kečupo gamybą numatyta perkelti į pažangiausią Švedijos fabriką, pomidorų padažo, garstyčių bei majonezo gamybą – į atnaujintą gamyklą Latvijoje, o įvairių kitų padažų gamybą patikėti Austrijai. Visi fabrikai užsienio šalyse priklauso „Orkla Foods“ grupei“, – pranešime cituojamas „Suslavičius-Felix“ generalinis direktorius Darijus Taraila.
„Suslavičius-Felix“ kečupo gamybą numatyta perkelti į Švedijos fabriką, pomidorų padažo, garstyčių bei majonezo gamybą – į atnaujintą gamyklą Latvijoje, o įvairių kitų padažų gamybą patikėti Austrijai.
Visa „Suslavičius-Felix“ gamybinė veikla, vykdoma Kaune esančiame fabrike, bus nutraukta vėliausiai 2017 metų pradžioje.
45 bendrovės darbuotojai toliau dirbs įmonėje iki 2017 metų. Šis pakeitimas turės poveikį ne daugiau kaip 24 darbuotojams, susijusiems su gamyba.
Jų tolesnio darbo galimybės paaiškės proceso, kuris bus pradėtas vykdyti per keletą ateinančių savaičių, metu.
Pasak įmonės vadovo, „Suslavičius-Felix“ ir toliau tęs veiklą kaip „Orkla Foods“ prekinių vardų atstovas Lietuvai. Bendrovė taip pat bus atsakinga už tolimesnį Lietuvos rinkai skirtų produktų kūrimą bei vystymą.