Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sustabdytas 4 mln. eurų vertės naujos „Ignitis grupės“ sąskaitų sistemos konkursas

Teismas sustabdė 4 mln. eurų (be PVM) maksimalios vertės valstybės kontroliuojamos „Ignitis grupės“ naujos sąskaitų informacinės sistemos diegimo konkursą. Nauja sistema leis išrašyti bendras sąskaitas 15 tūkst. visos grupės verslo ir daugiau nei milijonui privačių klientų.
„Ignitis grupė"
„Ignitis grupė" / Arno Strumilos / 15min nuotr.
Temos: 1 „Ignitis“

Pasak Vilniaus apygardos teismo atstovės Linos Nemeikaitės, gruodžio 28 dieną teismas laikinai uždraudė konkurso organizatoriui „Igničio“ paslaugų centui pasirašyti sutartį, o jei ji jau pasirašyta – sustabdyti jos vykdymą.

„Dėl pritaikytų laikinųjų apsaugos priemonių kilsiančios pasekmės bus mažesnės nei tos, kurios galėtų atsirasti pirkimo procedūrų nestabdant. Viešasis interesas, visų pirma, reikalauja užtikrinti šių procedūrų skaidrumą, o ne operatyvų pirkimo įvykdymą“, – BNS sakė teismo atstovė.

Pasak konkurso nelaimėjusios ir jį teismui apskundusios dalyvės „InnoForce“ vadovo Mindaugo Mincės, jos pasiūlymas buvo atmestas dėl techninių priežasčių. Anot jo, konkurse dalyvavo dvi įmonės, o nugalėtoja paskelbta bendrovė „CGI Lithuania“.

„Mes manome, kad nepagrįstai buvo atmestas mūsų pasiūlymas, nors jis galų gale buvo milijonu eurų pigesnis nei konkurentų“, – BNS sakė M.Mincė.

Jo teigimu, galutinė „CGI Lithuania“ pasiūlymo vertė buvo 5,5 mln. eurų (be PVM), o „InnoForce“ – 4,4 mln. eurų.

„Ignitis grupė“ BNS teigė kol kas negalinti atskleisti informacijos apie tiekėjų eilę ir konkurso dalyvius, nes 2020 metų spalį paskelbto pirkimo procedūra dar nėra pasibaigusi.

„Bendrovė šiuo metu vertina ir analizuoja pateiktus argumentus dėl pritaikytų laikinųjų apsaugos priemonių ir artimiausiu metu priims sprendimą dėl tolesnių veiksmų“, – rašoma įmonės komentare.

Viešųjų pirkimų portale paskelbtoje techninėje specifikacijoje nurodoma, kad šiuo metu „Ignitis“ naudoja atskiras privačių ir verslo klientų elektros bei dujų sąskaitybos sistemas, kurios nėra pritaikytos saulės elektrinių, elektromobilių įkrovimo stotelių klientų sąskaitoms bei negali sugeneruoti vienos visas paslaugas apimančios sąskaitos klientui.

Pasak „Ignitis grupės“, nauja informacinė sistema atnaujintų technologijas, dėl kurių ribojamas greitas ir efektyvus naujų paslaugų vystymas. Be to, būtina perprogramuoti tarpusavyje nesusietas privačių ir verslo klientų sąskaitybos sistemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas