Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Švedijos startuolis „PriceRunner“ sieks prisiteisti iš „Google“ 2,1 mlrd. eurų

Švedijos kainų palyginimo svetainė „PriceRunner“ pirmadienį pranešė padavusi į teismą technologijų milžinę „Google“, siekdama prisiteisti 2,1 mlrd. eurų (2,4 mlrd. JAV dolerių) už tai, kad amerikiečių įmonė manipuliavo savo kainų palyginimų paslauga paieškos rezultatuose.
„Google“
„Google“ / 123RF.com nuotr.

Europa pastaraisiais metais ėmėsi griežčiau reguliuoti technologijų milžinių verslo praktiką, o ES rengia teisės aktus, kuriais siekiama sugriežtinti reguliavimą.

JAV milžinėms gresia baudos ir teisiniai iššūkiai daugelyje Europos šalių.

Švedijos technologijų startuolis teigė besitikintis, kad „galutinė ieškinio žalos suma bus žymiai didesnė“, nes „pažeidimai vis dar tęsiasi“.

Generalinis direktorius Mikaelis Lindahlas teigė, kad ieškiniu siekiama kovoti ir „už vartotojus, kurie per pastaruosius keturiolika metų ir iki šiol labai nukentėjo dėl „Google“ vykdytų konkurencijos įstatymų pažeidimų“.

Švedijos technologijų startuolis pateikė ieškinį Patentų ir rinkos teismui Stokholme, kai Europos Sąjungos Bendrasis Teismas nusprendė, kad „Google“ „pažeidė ES antimonopolinius įstatymus manipuliuodama paieškos rezultatais savo kainų palyginimo paslaugos naudai“.

Lapkričio mėnesį ES teismas patvirtino 2,4 mlrd. eurų baudą, kurią Europos Komisija skyrė „Google“ 2017 metais, pareikšdamos, kad pačios „Google“ kainų palyginimo paslaugos rezultatai „rodomi patrauklesniu būdu“.

„PriceRunner“ teigė siekianti kompensacijos dėl pelno, kurio ji negavo Didžiojoje Britanijoje nuo 2008 metų, taip pat Švedijoje ir Danijoje nuo 2013 metų.

Pasak bendrovės, „Google“ Europos ekonominėje erdvėje (ES ir Islandijoje, Lichtenšteine ​​ir Norvegijoje) užima „panašią į monopolinę padėtį“ ir daugiau nei 90 proc. interneto paieškos sistemų rinkos.

Kainų palyginimo svetainė įsikūrusi Švedijoje, bet taip pat veikia Danijoje, Norvegijoje ir JK. Anksčiau ji teigė turinti planų plėstis į daugiau šalių.

Lapkričio mėnesį Švedijos finansų įmonė „Klarna“ įsigijo „PriceRunner“ už neskelbiamą sumą. Pasak žiniasklaidos priemonių, kaina viršijo 1 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas