Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 23 /13:47

„Swedbank“ sumokės skirtą 360 mln. eurų baudą, nebemokės išeitinės išmokos B.Bonnesen

Švedijos finansų grupė „Swedbank“, turinti padalinius visose trijose Baltijos valstybėse, pranešė sumokėsianti už nepakankamą pinigų plovimo kontrolę jai skirtą 4 mlrd. Švedijos kronų (358,7 mln. eurų) baudą.
Swedbank
„Swedbank“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Toks „Swedbank“ valdybos sprendimas reiškia, kad atitinkamo Švedijos finansų priežiūros tarnybos (FSA) sprendimo „Swedbank“ neginčys.

„Swedbank“ valdyba taip pat panaikino išeitinę išmoką buvusiai grupės prezidentei Birgitte Bonnesen. Švedijos žiniasklaidos duomenimis, išmoka jai turėjo siekti 21,5 mln. Švedijos kronų, arba apie 2,1 mln. eurų.

Be to, nuspręsta nereikšti pretenzijų B.Bonnesen atžvilgiu.

Kovo 19-ają Švedijos ir Estijos finansų priežiūros institucijos kartu paskelbė „Swedbank“ pinigų plovimo kontrolės tyrimų išvadas, ją pripažino nepakankama ir skyrė už tai įspėjimą bei aukščiau nurodyto dydžio baudą.

Ataskaitoje skelbta, jog „Swedbank žinojo, kad per jo padalinius Baltijos valstybėse gali būti plaunami pinigai, ir, nepaisant daugybės su tuo susijusių įspėjamųjų pranešimų iš vidaus ir išorės, nesiėmė reikiamų ir pakankamų veiksmų. „Swedbank“ taip pat elgėsi Estijos finansų inspekcijos atžvilgiu.

„Swedbank“ grupės prezidentės posto B.Bonnesen neteko praėjusių metų kovo pabaigoje, praėjus maždaug mėnesiui po to, kai Švedijos žiniasklaida paviešino duomenis apie „Swedbank“ įtraukimą į plataus masto tarptautines pinigų plovimo aferas.

Kiek vėliau savo noru atsistatydino „Swedbank“ grupės direktorių tarybos pirmininkas Larsas Idermarkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito