Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Taip, jums nepasirodė: Eurostatas skelbia, kad Lietuvoje pica per metus brango 40 proc.

Gruodį Europos Sąjungos parduotuvėse pirktų picų ir kišo kaina, palyginti su ankstesniais metais, vidutiniškai padidėjo 16 proc., trečiadienį pranešė statistikos agentūra „Eurostat“.
Pica
Pica / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Infliacija Pica

Pirktų picų infliacijos lygis ES labai skiriasi: Eurostato sudarytoje lentelėje pirmauja Vengrija, kurioje picos per metus pabrango 46 proc., po jos seka Lietuva ir Bulgarija – atitinkamai 39 proc. ir 37 proc.

Mažiausias picų ir kišo, kurie į Eurostato matavimus įtraukti kartu, kainų augimas užfiksuotas Liuksemburge (+7 proc.), Italijoje (+10 proc.) ir Prancūzijoje (+13 proc.).

Lietuvoje gerokai rečiau nei pica kepamas kišas – tai kepinys, kurį sudaro trapios tešlos pagrindas, užlietas plaktų kiaušinių bei grietinėlės ar pieno plakiniu su pasirinktais mėsos, daržovių ar jūrų gėrybių priedais.

Eurostatas kategorizuoja „picos ir kišo gaminius“, įvardydamas parduotuvėse perkamas „miltinių gaminių, paruoštų su mėsa, žuvimi, jūros gėrybėmis, sūriu, daržovėmis ar vaisiais“, rūšis.

Praėjusį mėnesį agentūra pranešė, kad bendra infliacija euro zonoje gruodžio mėnesį per metus padidėjo 9,2 proc., o maisto produktų, alkoholio ir tabako gaminių kainos padidėjo 13,8 proc..

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas