Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Tata Group“: I.Ayci netaps „Air India“ vadovu

Buvęs „Turkish Airlines“ vadovas Ilkeras Ayci vis dėlto nestos prie neseniai privatizuotos „Air India“ vairo, nors praėjusį mėnesį buvo praneštą apie jo paskyrimą bendrovės generaliniu direktoriumi, antradienį paskelbė „Tata Group“ savininkai.
„Air India“ lėktuvas
„Air India“ lėktuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Verslas Air India

I.Ayci, vadovavęs didelės apimties „Turkish Airlines“ sąnaudų mažinimo programai, buvo pasirinktas vasario viduryje ir turėjo pirmuoju „Air India“, kurią „Tata Group“ atpirko iš vyriausybės po 69 metų, vadovu iš užsienio.

Visgi hinduistų nacionalistų grupė, palaikanti glaudžius ryšius su ministro pirmininko Narendros Modi valdančiąja partija, sukritikavo jo paskyrimą dėl ryšių su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu, ragindama vyriausybę blokuoti paskyrimą.

Indijos ir Turkijos santykiai pastaraisiais metais buvo įtempti dėl R.T.Erdogano kritikos, susijusios su Naujojo Delio valdymu Indijos valdomame Kašmyre – ginčijamame musulmonų daugumos rajone.

„Galiu patvirtinti, kad I.Ayci neužims šio posto“, – naujienų agentūrai AFP pranešė konglomerato „Tata“ atstovas, tačiau daugiau komentarų nepateikė.

Pranešama, kad rašytiniame pareiškime Turkijos žiniasklaidai I.Ayci pareiškė, kad „atidžiai stebėjo pastangas suteikti jo paskyrimui kitą prasmę“, nepateikdamas daugiau informacijos.

Jis pridūrė, kad „nederėtų užimti šios pozicijos tol, kol vyksta šios diskusijos“, o sprendimą priėmė po „ilgo ir išsamaus svarstymo“ bei po diskusijų su „Tata Sons“ valdybos pirmininku Natarajanu Chandrasekaranu.

I.Ayci buvo paskirtas „Turkish Airlines“ valdybos pirmininku 2015 metais, o kitais metais apibūdino įmonę kaip „viena pelningiausių oro linijų bendrovių pasaulyje“ per pastarąjį dešimtmetį.

1994 metais I.Ayci ėjo Recepo Tayyipo Erdogano patarėjo pareigas, o Turkijos prezidentas buvo liudininku I.Ayci vestuvėse 2018 metais.

„Tata“ grupė Indijoje šiuo metu valdo keturias atskiras oro linijų bendroves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas