Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragėje valgyklėlę atidaręs pedagogas: „Kiekviena varlė randa savo prūdą“

Tauragės Vytauto gatvėje, šalia kavinės „Viva VIP“, duris atvėrė dar viena visuomeninio maitinimo įstaiga. Nors aplink vietų pavalgyti netrūksta, o ir šiose patalpose buvo nesėkmingų bandymų atidaryti valgyklą, naujosios valgyklėlės savininkas Antanas Jurkauskis nei konkurencijos, nei blogos auros nesibaimina: jis įsitikinęs, kad jei tiki tuo, ką darai, labai stengiesi ir sieki kokybės, nepasisekti negali.
Atidarymo proga valgyklos savininkus (iš kairės) Dalią ir Antaną Jurkauskius sveikino draugai ir kaimynai
Atidarymo proga valgyklos savininkus (iš kairės) Dalią ir Antaną Jurkauskius sveikino draugai ir kaimynai / Birutės Slavinskienės nuotr.

Naujoji maitinimo įstaiga pavadinta gana neįprastai –„Ve, Daliux“. Antanas Jurkauskis paaiškina: „Ve – visiems tauragiškiams suprantamas žodis, Dalia – mano žmona, o x gale – kad atneštų sėkmę.“

Tačiau iškabos valgykla kol kas neturi. Savininkas šypsosi: „Pakabinsim, kai užsidirbsim!“

Paklaustas, kodėl po 15 metų pedagoginio darbo (A.Jurkauskis tiek metų vadovavo Skaudvilės gimnazijai), 8-erių metų technikos nuomos verslo ir ūkininkavimo ėmėsi visuomeninio maitinimo, A.Jurkauskis juokauja: „Nuo vaikystės patiko maistas, pagaminti galiu bet ką. Nutarėm pabandyti. Niekada nedarau to, kas man pačiam neįdomu. Kaip mokykloje nebuvo dienos, kad atsikėlęs rytą nenorėčiau eiti į darbą, taip ir dabar: šiuo keliu pradėjom eiti jau prieš kelis mėnesius – planuoti, tvarkyti dokumentus, pirktis įrangą, ieškoti darbuotojų, nemažai ir sunkumų buvo, tačiau rankų nenuleidau: man vis dar įdomu.“

„Ve, Daliux“ dirba dvi profesionalios patyrusios virėjos, klientus aptarnauja Dalia Jurkauskienė, o pats savininkas rūpinasi produktų tiekimu, užsakymų išvežiojimu. Mat galima ne tik vietoje valgyti, tačiau ir užsisakyti patiekalus.

Patalpas Jurkauskiai nuomojasi, tačiau didžiąją dalį įrangos susipirko patys. Paklaustas, ar kurdamas verslą sulaukė kokios nors paramos iš savivaldybės ar Darbo biržos, verslininkas sako, kad kol kas ne, tačiau vilčių yra. Jis tikisi, kad savivaldybės parama padėtų padengti įrangos pirkimo išlaidas.

Penktadienį valgykloje buvo jau galima ragauti, o mokėti tik arbatpinigius – mesti į taupyklę kiek negaila. O štai vakar jau buvo galima užsisakyti patiekalus iš valgiaraščio. Kainos – panašios, kaip ir aplink įsikūrusiose maitinimo įstaigose.

Paklaustas apie asortimentą, A.Jurkauskis pasakojo, kad kasdien lankytojai galės rinktis iš dviejų pirmojo patiekalo variantų, trijų – antrojo. Valgiaraštyje bus cepelinų, kugelio, kepsnių, žemaičių blynų, čenako ir t.t.

„Labiausiai akcentuojame kokybę. Visus produktus perkame tiesiai iš gamintojų, atsirenkame tik išskirtinai kokybiškus. O svarbiausia – ir gaminame, ir aptarnaujame, ir išlydime su gera nuotaika. Prie maisto be nuotaikos – niekaip“, – sako A.Jurkauskis.

Paprašytas išsakyti nuomonę, ką mano apie pradedamus, tačiau netrukus „išgaruojančius“ mažus versliukus, A.Jurkauskis pareiškė nuo komentarų norįs susilaikyti – esą kritikuoti kitų klaidas būtų neetiška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais