Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teisininkas abejoja darbdavių skundo Briuseliui dėl ribojimų perspektyvomis, A.Romanovskiui taika geriau nei karas

Lietuvos darbdavių konfederacija penktadienį pranešė, kad kreipėsi į Europos Komisiją dėl Vyriausybės nustatytų verslo apribojimų per karantiną. Teisininkas tokio skundo perspektyvomis abejoja, o kitos verslo organizacijos vadovas Andrius Romanovskis sako nuėjęs kitu keliu.
Kaip gyvensime rytoj?
Koronavirusas ir verslas

Darbdavių konfederacija aiškina, kad skundžiasi Briuseliui dėl nepagrįsto ir diskriminacinio Lietuvos Vyriausybės vykdomo ūkinės veiklos reguliavimo karantino, įvesto dėl koronaviruso plitimo, metu.

Konfederacijos skunde teigiama, kad Vyriausybės nustatomos ūkinės veiklos reguliavimo taisyklės yra nenuoseklios, neobjektyvios, nepagrįstos aiškiais duomenimis ar skaičiavimais dėl vienokių ar kitokių ribojimų taikymo ne maisto ir kitų prekių prekyba užsiimančioms įmonėms.

Photos.com/Parduotuvė uždaryta.
Photos.com/Parduotuvė uždaryta.

Pavyzdžiui, anot organizacijos, neaišku, kuo remiantis Vyriausybė skirtingiems prekybininkams dar žiemą nustatė skirtingus reikalavimus dėl prekybos ploto pirkėjams, reikalavimo turėti tiesioginį išėjimą į lauką ar priėmė sprendimą leisti vykdyti prekybą tik konkretų prekybos plotą turėjusioms parduotuvėms.

Kalbama apie Ingridos Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės gruodžio viduryje nustatytus apribojimus, kurių dalis jau yra sušvelninti.

Konfederacijos prezidentas Danas Arlauskas 15min sakė, kad į Europos Komisiją kreipėsi, nepavykus gauti veiklos ribojimų pagrindimo ir poveikio analizės Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas