Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas areštavo beveik 1 mln. eurų vertės „Aviabaltikos“ turto

Alžyro pramoninių mašinų gamybos bendrovei „Aero Delta Sarl“ siekiant atgauti skolą iš Jurijaus Borisovo valdomos aviacijos technikos remonto įmonės „Aviabaltika“, teismas laikinai areštavo maždaug 980 tūkst. eurų vertės šios įmonės turto.
Teismas
Teismas / 123RF.com nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas praėjusį antradienį iš dalies patenkino Alžyro įmonės prašymą ir pritaikė laikinąsias apsaugos priemones – areštavo 739,3 tūkst. eurų, 150 tūkst. JAV dolerių ir 101,5 tūkst. Šveicarijos frankų vertės „Aviabaltikos“ turto.

Pasak teismo, neareštavus turto „Aviabaltika“ galėtų jį perleisti tretiesiems asmenims, kaip tai jau buvo padaryta reorganizavus įmonę, dėl to teismo sprendimas gali būti neįvykdytas.

„Aviabaltika“, perleisdama jai priklausiusį turtą, galbūt nesąžiningai siekia išvengti būsimo teismo sprendimo, jei jis būtų palankus pareiškėjui, įvykdymo, todėl yra tikslinga taikyti pareiškėjos prašomas laikinąsias apsaugos priemones“, – rašoma teismo nutartyje.

„Aero Delta Sarl“ prašė areštuoti ir naujai įkurtos įmonės „Realest“ turtą – jai „Aviabaltika“ yra perdavusi dalį turto. Tačiau Apeliacinis teismas atsisakė tai daryti.

Alžyro „Aero Delta Sarl“ teismo prašė pripažinti ir leisti vykdyti Tarptautinių prekybos rūmų arbitražo teismo šių metų kovo sprendimą, kuriuo iš „Aviabaltikos“ buvo priteista 739,3 tūkst. eurų skola, 150 tūkst. JAV dolerių arbitražo rinkliava ir 101,5 tūkst. eurų Šveicarijos frankų bylinėjimosi išlaidos.

„Aero Delta Sarl“ pažymėjo, kad „Aviabaltika“ buvo pertvarkyta inicijavus arbitražo procesą – tai, anot Alžyro įmonės, pagrindžia tiek „Aviabaltikos“, tiek naujai įsteigtos „Realest“ nesąžiningumą, siekiant išvengti prievolių vykdymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas