Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: „Diena Media News“ 57 tūkst. eurų bauda už skaitytojų klaidinimą skirta teisingai

Žiniasklaidos bendrovei „Diena Media News“, leidžiančiai dienraštį „Kauno diena“ ir kitus leidinius, teisingai skirta 57 tūkst. eurų bauda už skaitytojų klaidinimą.
Bauda
Bauda / 123RF.com nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas birželio 29 dieną atmetė įmonės skundą, kuriuo ji prašė panaikinti Vartotojų teisių apsaugos tarnybos skirtą baudą.

Teismas konstatavo, jog tarnyba teisėtai ir pagrįstai paskyrė sankciją, kuri yra proporcinga ir adekvati pažeidimų pobūdžiui, o bendrovės skundas atmestas kaip nepagrįstas, pranešė tarnyba.

Prieš metus tarnyba baudą skyrė nustačiusi, jog leidinių „Kauno diena“ ir „Klaipėdos diena“ priede „TV diena“ buvo skleista reklama, kurioje – klaidinantys teiginiai apie įvairius produktus, pažymint stebuklus primenančias jų funkcijas.

Anot tarnybos, „Diena Media News“ skleidė reklamą apie binokulinį akies „asistentą“, kuris esą pagerina regėjimą per „7 milisekundes“ bei nuskausminančią biomagnetinę apyrankę, kuri neva reguliuoja kraujospūdį ir širdies ritmą, pagerina virškinimą, palaiko lieknėjimą, sumažina cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje.

„Diena Media News“ teismo sprendimą dar gali skųsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas