Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas įsakė „Ryanair“ laikytis Nyderlandų įstatymų

Nyderlandų apeliacinis teismas nusprendė, kad Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ darbuotojams, kurie dirba Nyderlanduose, turi būti taikomi šios šalies įstatymai.
Lėktuvas
Lėktuvas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nyderlandų apeliacinis teismas nusprendė, kad Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ darbuotojams, kurie dirba Nyderlanduose, turi būti taikomi šios šalies įstatymai.

„Ryanair“ apskundė žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuris buvo palankus buvusiai įgulos narei. Ji kreipėsi į teismą po to, kai buvo atleista, nes atsisakė būti perkelta iš Eindhoveno į Dubliną.

„Apeliacinis teismas atmetė „Ryanair“ argumentą, kad šiuo atveju turėjo galioti Airijos įstatymai“, – skelbiama Hertogenboso miesto teismo verdikte, kuriame taip pat numatyta 25 tūkst. eurų kompensacija atleistai darbuotojai.

„Ryanair“ ginčijosi, kad bendrovės lėktuvai skraido po Airijos vėliavomis ir dauguma darbuotojų dirba lėktuvų įguloje, todėl jiems galioja Airijos įstatymai.

Vos kelios dienos prieš tai profsąjungos kai kuriose šalyse paragino „Ryanair“ įgulos narius streikuoti, protestuojant prieš įmonės įdarbinimo praktikas Belgijoje, Italijoje, Portugalijoje ir Ispanijoje.

Profsąjungos reikalauja, kad „Ryanair“ taikytų įstatymus tų šalių, kuriose yra įsikūrę jų darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento