Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: LAKD gali ieškoti kito viaduko netoli Klaipėdos remonto rangovo

Bendrovei „Kavesta“ teisme ginčijant Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) sprendimą vienašališkai nutraukti 0,25 mln. vertės sutartį dėl viaduko per automagistralę netoli Klaipėdos remonto, direkcija gali toliau ieškoti, kas atliktų šiuos darbus.
Statybos
Statybos / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Viadukas

Su „Kavesta“ pasirašytą sutartį LAKD vienašališkai nutraukė liepos 9-ąją, todėl bendrovė teismo prašė pripažinti sprendimą neteisėtu bei stabdyti jo galiojimą, o kol ginčas bus išspręstas – uždrausti naują pirkimą.

Tačiau Vilniaus apygardos teismas rugpjūčio 14-ąją įmonės prašymą atmetė, nes jo tenkinimas būtų naudingas tik jai, tuo tarpu visuomenės interesas nukentėtų.

„Uždraudus viešojo pirkimo procedūras, sustabdžius vienašališką sutarties nutraukimo galiojimą, būtų sudarytos prielaidos proporcingumo reikalavimams pažeisti ir būtų padaryta didesnė žala visuomenei nei ieškovės („Kavesta“ – BNS) interesams ir jo apsaugai“, – teigiama nutartyje, kurią dar galima skųsti.

Be to, dėl blogėjančios kelio Eglynai–Dauparai viaduko būklės jį remontuoti būtina kuo skubiau, todėl būtina skelbti naują pirkimą, nurodė teismas.

„Jeigu atsakovei (LAKD – BNS) būtų uždrausta sudaryti naują viešojo pirkimo sutartį, ji patirtų itin didelių išlaidų – viaduko būklė nuolat blogėja ir būtina imtis kuo skubesnių jo remonto darbų, nes priešinga situacija lemtų kapitalinio remonto būtinybę, o šių darbų įsigijimui ir jų atlikimui gali prireikti ir dvejų metų, kas visiškai prieštarautų ekonomiškumo principui ir viešajam interesui“, – skelbia nutartis.

Už 7 kilometrų į rytus nuo Klaipėdos esantis viadukas jungia uostamiestį ir Gargždus.

Pagal 2022 metų liepą pasirašytą ir viešai skelbiamą LAKD ir „Kavestos“ sutartį įmonė turėjo už 0,25 mln. eurų (su PVM) iki šių metų kovo 15-osios atlikti viaduko remonto darbus.

Kaip BNS nurodė Kelių direkcija, sutartis su įmone buvo nutraukta pastarajai nevykdant įsipareigojimų, „Kavestai“ buvo suteikta laiko pateikti paaiškinimus ir kitą informaciją, tačiau bendrovė to nepadarė.

Direkcija šiuo metu ruošiasi skelbti naują konkursą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas