Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: Latvijos „Nordtech“ turi sumokėti 20,6 tūkst. eurų „Orlen Lietuvai“

Latvijos įmonė „Nordtech“, Mažeikių naftos perdirbimo gamyklos remontui laiku nepristačiusi būtinų detalių, bendrovei „Orlen Lietuva“ yra skolinga dar 20,6 tūkst. eurų, nusprendė teismas.
Būtingės naftos terminalas
Būtingės naftos terminalas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas lapkričio 30-ąją atmetė „Nordtech“ skundą, kuriuo ji neigė pareigą mokėti šią sumą ir prašė grąžinti iš jos už sutarties nevykdymą jau išskaitytus 135 tūkst. eurų.

„Ieškovės („Orlen Lietuva“ – BNS) pranešimas apie įskaitymą bei pats įskaitymas atitiko įstatyme nustatytus reikalavimus“, – rašoma nutartyje.

Teismas paliko nepakeistą Šiaulių apygardos teismo birželio 7-osios sprendimą, pagal kurį „Nordtech“ „Orlen Lietuvai“ turi sumokėti 20,6 tūkst. eurų skolą ir 6 proc. palūkanas.

Anot nutarties, pernai vasarį „Orlen Lietuva“ su „Nordtech“ sutarė, kad ši iki 2022-ųjų gegužės vidurio pagamins ir į Mažeikių rajoną pristatys specialias smeiges, reikalingas naftos perdirbimo gamyklos kapitalinio remonto darbams bei sumokėjo beveik 45 tūkst. eurų avansą.

Latvijos įmonei laiku užsakymo neįvykdžius „Orlen Lietuva“ su ja sutartį nutraukė ir išskaičiavo sumokėtą avansą, 6,7 tūkst. eurų baudą bei 95 tūkst. eurų kainų skirtumą, kurį jai teko sumokėti už skubiai iš Lenkijos įsigytas smeiges, nes be jų tektų stabdyti remontą, o kiekviena pradelsta diena jai kainuotų 1,7 mln. JAV dolerių.

Be išskaičiuotų sumų, „Nordtech“ už neįvykdytus įsipareigojimus liko skolinga dar 20,6 tūkst. eurų.

„Nordtech“ teisme bandė įrodyti, kad „Orlen Lietuva“ sutartį nutraukė neteisėtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas