Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 05 11 /11:14

Teismas: leidimas „Investicijų srauto“ sandėliui Trakų Vokėje yra neteisėtas

Vilniaus valdžia neteisėtai išdavė statybos leidimą investicijų bendrovės „Invalda privatus kapitalas“ valdomos įmonės „Investicijų srautas“ sandėlių projektui Trakų Vokėje, nes nebuvo atlikta privaloma atranka dėl poveikio aplinkai vertinimo (PAV), nusprendė teismas.
Teismai
Teismai / 123RF.com nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) gegužės 2 dieną patenkino Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos skundą ir panaikino „Investicijų srautui“ 2018 metų rugsėjį išduotą statybų leidimą.

VAAT teigimu, „Investicijų srautas“ 2018 metų rugpjūtį Vilniaus miesto savivaldybės administracijai pateikė prašymą išduoti statybos leidimą, tačiau nepateikė išvados dėl PAV.

„Atsižvelgiant į (Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos – BNS Plius) atlikto patikrinimo metu nustatytus teisės aktų pažeidimus, užfiksuotus patikrinimo akte, įvertinus gautą informaciją iš Aplinkos ministerijos bei Aplinkos apsaugos agentūros, darytina išvada, jog atsakovė išdavė statybos leidimą neteisėtai, nes prieš leidimo išdavimo procedūras buvo privaloma atlikti atranką dėl poveikio aplinkai vertinimo“, – rašoma teismo nutartyje.

VAAT pabrėžė, kad teritorijoje E.Pliaterytės gatvėje buvo planuojama griauti bei dvi rekonstruoti sandėliavimo aikšteles, taip išplečiant gamybinės ir sandėliavimo veiklos apimtis 4 kartus iki 12,4 tūkst. kv. metrų, todėl užstatomas didesnis kaip 1 ha plotas – pagal PAV įstatymą toks poveikio aplinkai vertinimas yra būtinas.

VAAT sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Anksčiau skelbta, kad „Invalda privatus kapitalas“ Trakų Vokėje planuoja statyti sandėlį. Pagal 2018 metų paskelbtus projektinius pasiūlymus jo plotas turėjo siekti daugiau nei 9,2 tūkst. kv. metrų.

2018 metais žiniasklaida skelbė apie Trakų Vokės bendruomenės skundus Vilniaus savivaldybei, valstybės institucijoms bei Seimo nariams. Ji baiminosi, kad naujas projektas rengiamas neatsižvelgiant į poveikį aplinkai bei gyventojams, be to, sandėlis projektuojamas tankiai apgyvendintoje teritorijoje, visiškai neatsižvelgiant į gretimybes, neišvystytą infrastruktūrą, tik gyvenamajam kvartalui pritaikytus privažiavimo kelius.

Taip pat skelbta, kad iki 2096 metų nuomojamas valstybinis sklypas bandomas parduoti už 593 tūkst. eurų, galimas sklypo užstatymo plotas – 9,8 tūkst. kv. metrų, jame galima statyti ir 58 namus po 98 kv. metrus.

„Invalda privatus kapitalas“ valdo 100 proc. „Investicijų srauto“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas