Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas leido perleisti ESO akcijas „Ignitis grupei“

Vilniaus miesto apylinkės teismas balandžio 2 dieną tenkino valstybės kontroliuojamos „Ignitis grupės“ pareiškimą dėl juridinę reikšmę turinčio fakto nustatymo ir pripažino, kad visos privalomo antrinės įmonės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) akcijų pardavimo metu neparduotos akcijos yra „Ignitis grupės“ nuosavybė.
„ESO“
„ESO“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Teismas įpareigojo akcijų sąskaitų tvarkytojus padaryti įrašus apie nuosavybės teisės perėjimą „Ignitis grupei“, per „Nasdaq“ Vilniaus biržos informacinę sistemą pranešė bendrovė.

„Ignitis grupės“ teigimu, teismas leido sprendimą vykdyti skubiai, tačiau jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka per 30 dienų nuo jo priėmimo momento.

„Atsižvelgiant į tai, kad teismas leido sprendimą vykdyti skubiai, pinigų akcininkams išmokėjimas prasidės nelaukiant sprendimo įsiteisėjimo. ESO smulkiesiems akcininkams, akcijas laikantiems asmeninėse vertybinių popierių sąskaitose, lėšas už akcijas jų vertybinių popierių tvarkytojas perves balandžio 15 dieną“, – rašoma „Ignitis grupės“ pranešime.

Arno Strumilos / 15min nuotr./„Ignitis grupė"
Arno Strumilos / 15min nuotr./„Ignitis grupė"

Tie akcininkai, kurie akcijas laiko emitento apskaitoje, nuo balandžio 15 dienos turi kreiptis į SEB banką, pateikdami laisvos formos prašymą.

Atsiskaitymo kaina už vieną ESO akciją yra 0,88 euro. Lėšos už akcijas bus saugojamos depozitinėje sąskaitoje iki pilno atsiskaitymo su visais akcininkais, galutinės datos, iki kada akcininkai turi kreiptis dėl atsiskaitymo už akcijas nėra.

ESO akcininkų susirinkime kovo 30 dieną buvo priimtas sprendimas dividendams už 2020 metus skirti po 0,062 euro už vieną ESO akciją. „Ignitis grupės“ teigimu, nepaisant teigiamo teismo sprendimo dėl nuosavybės perleidimo, dividendus gaus visi asmenys, kurie balandžio 14 dienos pabaigoje bus ESO akcininkai.

„Ignitis grupė“ pernai lapkritį baigė ESO privalomą akcijų išpirkimą ir padidino valdomą įstatinio kapitalo dalį iki 98,53 procento.

„Ignitis grupės“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas