Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: „Litesko“ 0,7 mln. eurų sutartis su „Remanu“ – teisėta

Energetikos objektų statybos bendrovei „Elektrėnų energetikos remontas“ nepavyko sustabdyti pernai lapkritį Prancūzijos koncerno „Veolia“ valdomos bendrovės „Litesko“ skelbto 0,7 mln. eurų vertės konkurso. Jį laimėjusi bendrove „Remanas“ Marijampolės katilinėje įrengs oro taršą mažinantį filtrą.
„Litesko“ valdomas Alytaus šilumos ūkis
„Litesko“ valdomas Alytaus šilumos ūkis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas spalio 21 dieną paliko galioti „Elektrėnų energetikos remontui“ nepalankią Vilniaus apygardos teismo rugpjūčio nutartį, pagal kurią „Litesko“ teisėtai su „Remanu“ gegužę pasirašė sutartį.

„Bent vienos tinkamai įvykdytos dūmų valymo įrenginio sutarties pakako, kad tiekėjas („Remanas“ – BNS) kvalifikacijos reikalavimus atitiktų. Priešingas aiškinimas, kad tiekėjas turėjo papildomai pagrįsti savo kvalifikaciją, sudarytų prielaidas skaidrumo, proporcingumo, lygiateisiškumo principų pažeidimui“, – rašoma teismo nutartyje.

Konkurse dalyvavęs, tačiau dėl per didelės kainos iš jo eliminuotas „Elektrėnų energetikos remontas“ teigė, kad „Remanas“ neturėjo tinkamos kvalifikacijos, nes ne pats atliko dūmų valymo įrengimo darbus.

Teismo nuomone, „Remano“ kvalifikacija buvo tinkama, todėl „Litesko“ neturėjo pagrindo jo pašalinti iš konkurso ar nesudaryti sutarties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas