Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: „Litgrid“ kol kas negali tęsti linijos rekonstrukcijos konkurso

Bendrovė „Litgrid“ kol kas negali tęsti pernai gruodį paskelbto linijos tarp Lietuvos elektrinės ir Alytaus rekonstrukcijos priežiūros konkurso – Vilniaus apygardos teismas (VAT) rugsėjo 6 dieną netenkino jos prašymo panaikinti laikinąsias apsaugos priemones.
„Litgrid“ sistemos valdymo ir duomenų centro atidarymas
„Litgrid“ sistemos valdymo ir duomenų centro atidarymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Teismas nurodė, kad dar neįsiteisėjo to paties teismo rugpjūčio 13 dieną priimtas sprendimas, pagal kurį „Litgrid“ turi išbraukti bendrovę „Statybų inžinerinės paslaugos“ iš melagingą informaciją pateikusių tiekėjų sąrašo, tačiau pastaroji netenka galimybės toliau dalyvauti šiame konkurse.

VAT rugpjūčio 13 dieną paskelbė naują sprendimą po to, kai Lietuvos apeliacinis teismas gegužę panaikino jo nutartį – tuomet VAT nurodė sugrąžinti įmonę į konkursą ir išbraukti ją iš melagingą informaciją teikusių tiekėjų sąrašo.

„Litgrid“ tuomet BNS teigė, kad panaikinus laikinąsias apsaugos priemones konkursas bus tęsiamas be „Statybų inžinerinių paslaugų“.

Pernai gruodį 330 kV įtampos oro linijos Lietuvos elektrinė – Alytus rekonstravimo techninės priežiūros konkurse „Litgrid“ pripažino „Statybų inžinerines paslaugas“ laimėtoja, o kitą dieną sprendimą panaikino, nes įmonės dokumentai nepagrindė specialiųjų sąlygų. „Litgrid“ pašalino bendrovę iš konkurso, o vėliau dar įtraukė ją į melagingą informaciją pateikusių tiekėjų sąrašą.

„Litgrid“ ir „Statybų inžinerinės paslaugos“ nesutarė dėl FIDIC inžinieriaus ir techninio prižiūrėtojo paslaugų apibrėžimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas