Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nesustabdė „Novaturo“ įsipareigojimų „GetJet Airlines“

Viena didžiausių Lietuvos kelionių organizatorių „Novaturas“ negali būti atleista nuo baudų už neįvykdytus skrydžius, kuriuos yra įsipareigojusi Estijos užsakomųjų skrydžių bendrovei „GetJet Airlines“, kol bus išnagrinėtas bendrovės skundas, nusprendė teismas.
Novaturas
Novaturas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismas antradienį atmetė „Novaturo“ prašymą kaip nepagrįstą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo byloje, kurioje bendrovė siekia būti atleista nuo sutarties įsipareigojimų su „GetJet Airlines“, BNS pranešė teismas.

„Novaturas“ prašė laikinai sustabdyti 2018 metų sutartyje numatytą prievolę mokėti „GetJet Airlines“ baudą už neįvykdytus įsipareigojimus bei drausti „GetJet Airlines“ imtis priverstinio baudos išieškojimo, iki kol bus priimtas teismo sprendimas.

Teismo vertinimu, „Novaturas“ nepagrindė įrodymais realios grėsmės, dėl ko, teismui patenkinus bendrovės ieškininį, ji negalėtų susigrąžinti iš „GetJet Airlines“ lėšų.

„Novaturas“ lapkričio pabaigoje prašė teismo išspręsti ginčą su „GetJet Airlines“ dėl sutarties vykdymo. Gerokai sumažėjus skrydžių, „Novaturas“ nori išvengti netesybų mokėjimo.

Tarp bendrovių kilus teisiniam neaiškumui dėl įsipareigojimų, „Novaturas“ inicijavo teisminį ginčą ir prašė teismo nustatyti, jog įmonė negalėjo užsakyti visų skrydžių pagal sutartį būtent dėl nenugalimos jėgos aplinkybių.

„Novaturo“ apyvarta sausio-spalio mėnesiais, palyginti su pernai, krito 80 proc. iki 32 mln. eurų, o vien spalį, kai ji skraidino į Kipro ir Kretos kurortus, – 91 proc. iki 1,9 mln. eurų. Bendrovė šiemet aptarnavo 82 proc. mažiau klientų per pernai, o vien spalį 90 proc. mažiau.

Pandemijai skaudžiai smogus visam aviacijos sektoriui, „GetJet“ pavasarį pripažino, kad dėl ribojimų įmonės veikla buvo paralyžiuota. Jos akcininkai lapkritį nusprendė beveik 3 mln. eurų padidinti įstatinį kapitalą. „GetJet“ sumažino darbuotojų skaičių nuo 392 vasarį iki 38 šiuo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas