Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas pritarė 20,8 mlrd dolerių BP kompensacijai už naftos išsiliejimą

JAV federalinis teisėjas Carlas Barbier pirmadienį galutinai pritarė daugiau negu 20,8 mlrd. dolerių vertės susitarimui dėl kompensacijos už 2010 metais Meksikos įlankoje įvykusį naftos išsiliejimą iš Britanijos energetikos milžinei BP priklausančios naftos gavybos platformos.
BP skaičiuoja, kad bendros kompanijos išlaidos avarijos padarinių likvidavimui ir įvairioms kompensacijoms viršys 53 mlrd. JAV dolerių
BP skaičiuoja, kad bendros kompanijos išlaidos avarijos padarinių likvidavimui ir įvairioms kompensacijoms viršys 53 mlrd. JAV dolerių / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis susitarimas užbaigia ilgai trukusį bylinėjimąsi dėl didžiausios naftos gavybos avarijos JAV istorijoje.

Per sprogimą, nugriaudėjusį netoli Luizianos krantų naftos gavybos platformoje „Deepwater Horizon“, žuvo 11 žmonių ir prasidėjo didžiulis naftos išsiliejimas. Į Meksikos įlankos vandenis pateko iš viso 780 000 kubinių metrų naftos.

BP tik po 87 dienų sugebėjo užkimšti pramuštą gręžinį, kurio žiotys buvo maždaug 1,5 km gylyje, o jūros paviršiuje pasklidusi naftos dėmė buvo Virdžinijos valstijos dydžio.

Jūros paviršiuje pasklidusi naftos dėmė buvo Virdžinijos valstijos dydžio.

Paplūdimiai pajuodo nuo naftos penkiose valstijose, o per katastrofą, kuri prikaustė šalies ir pasaulio dėmesį, taip pat buvo padaryta didžiulė žala regiono turizmo ir žvejybos sektoriui.

Kompensacija už aplinkai padarytą žalą bus išmokėta per maždaug 16 metų. Ši kompensacija bus didžiausia, sumokėta kaip viena suma per JAV teisingumo departamento istoriją.

Verta paminėti, kad 2012 metais BP pasiekė panašų susitarimą su vietos verslo atstovais ir gyventojai, kurie nukentėjo nuo naftos išsiliejimo Meksikos įlankoje.

BP skaičiuoja, kad bendros kompanijos išlaidos avarijos padarinių likvidavimui ir įvairioms kompensacijoms viršys 53 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas