Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas skyrė sankcijas buvusiai bendrovės „NCG Distribution“ vadovei

Vilniaus apygardos administracinis teismas patenkino pareiškėjos Konkurencijos tarybos prašymą ir skyrė sankcijas UAB „NCG Distribution“ buvusiai direktorei: jai 3 metams apribota teisė eiti viešojo ir (arba) privataus juridinio asmens vadovo pareigas, būti viešojo ir (arba) privataus juridinio asmens kolegialaus priežiūros ir (arba) valdymo organo nariu, rašoma teismo pranešime žiniasklaidai.
Teismas
Teismas / 123RF.com nuotr.

Prašyme teismui Konkurencijos taryba teigė, kad 2020 m. lapkričio 24 d. nutarimu „Dėl kino filmų platinimo veikla užsiimančių ūkio subjektų veiksmų atitikties Lietuvos Respublikos konkurencijos įstatymo 5 straipsnio reikalavimams“ pripažino, kad UAB „Theatrical Film Distribution“ ir vieną ekonominį vienetą sudarančios bendrovės UAB „NCG Distribution“ ir UAB „Forum Cinemas“ sudarė konkurenciją ribojantį susitarimą dėl platintojo užmokesčio tvarkos ir minimalių užmokesčio dydžio nustatymo ir pažeidė Konkurencijos įstatymo nuostatas: buvo apribota platintojų konkurencija kino filmų nuomos kainomis. Už tai UAB „NCG Distribution“ buvo skirta 26 600 eurų piniginė bauda.

Teismas, išnagrinėjęs šią administracinę bylą, nusprendė, kad pagrįstai galima daryti išvadą, kad UAB „NCG Distribution“ vadovė žinojo apie daromą pažeidimą, nes atliko pažeidimą sudarančius veiksmus, taip pat savo paaiškinimuose iš karto prisipažino dėl įvykdytos neteisėtos veikos, todėl, pasak teismo, Konkurencijos tarybos prašymas skirti sankcijas turi būti patenkintas.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas