Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: „Winder Logistika“ turės sumokėti už kaukių iš Kinijos atgabenimą

Lietuvos logistikos ir ekspedijavimo bendrovė „Winder Logistika“ turės sumokėti beveik 44 tūkst. JAV dolerių (37,5 tūkst. eurų) Vokietijos kapitalo Lietuvos krovinių gabenimo įmonei „Hellmann Worldwide Logistics“.
Kasdienė higiena ir teisingas respiratorių naudojimas
Kaukė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tokį sprendimą lapkričio 3 dieną priėmė Vilniaus apygardos teismas.

„Hellmann Worldwide Logistics” prašė teismo priteisti iš „Winder Logistikos“ 43,5 tūkst. dolerių skolą už pavėluotai atgabentą krovinį.

Ginčas tarp bendrovių kilo dėl 125 dėžių su medicininėmis kaukėmis, kurias „Winder Logistikos“ užsakymu „Hellmann Worldwide Logistics“ pernai turėjo nugabenti iš Šanchajaus Pudong oro uosto į Amsterdamą.

„Hellmann Worldwide Logistics“ nurodė, kad sutartį įvykdė tinkamai, tačiau „Winder Logistika“ atsisakė sumokėti, motyvuodama tuo, jog krovinys buvo pristatytas pavėluotai ir dėl to ji patyrė 80 tūkst. eurų nuostolį.

Pasak teismo, „Winder Logistika“ suvokė arba turėjo suvokti, jog pandemijos sąlygomis tokių prekių gabenimas gali būti komplikuotas.

„Teismo vertinimu, byloje pakanka įrodymų išvadai, jog normali oro uostų veikla buvo sutrikdyta ir atsakovė („Winder Logistika“ – BNS) iš esmės veikė savo rizika. Byloje nepakanka duomenų išvadai, jog šių pajamų atsakovė negavo dėl neteisėtų ar kaltų ieškovės („Hellmann Worldwide Logistics“ – BNS) veiksmų“, – teigta nutartyje.

Teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas