Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„TeleSoftas“ investuoja startuolį į „Aichom“ – dėmesį skirs Alzheimeriu sergantiems

IT sprendimus visame pasaulyje diegianti įmonė „TeleSoftas“ investuoja 100 tūkst. eurų į „Health Tech“ startuolį „Aichom“. Investicija siekiama padėti toliau vystyti IT sprendimą, palengvinsiantį gyvenimą Alzheimeriu ir senatvine demencija sergantiems žmonėms bei jų artimiesiems. Naudojantis „Aichom“ mobiliąja programėle bus galima gauti profesionalių ekspertų, šeimos slaugytojų, šiomis ligomis sergančiuosius vienijančių organizacijų atstovų iš JAV patarimų, kaip padėti sergantiems ir jų artimiesiems bei kaip saugoti savo emocinę sveikatą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Alzheimerio liga dažniau užklumpa moteris
Alzheimerio liga dažniau užklumpa moteris / 123RF.com nuotr.

Programėlė skirta „iPhone“ telefonams ir veikia su išmaniuoju „Apple“ laikrodžiu. Naudodamasis šia programėle ligonį slaugantis asmuo galės sekti jo buvimo vietą, matyti, ar šis neišėjo iš saugios zonos ir, esant reikalui, suteikti reikiamą pagalbą. Programėle galės naudotis JAV, Kanados ir JK gyventojai.

„Health Tech“ startuolis „Aichom“ jau šią vasarą išleis vadinamąją „Slaugytojo biblioteką” (angl. Caregiver’s library), kurioje įvairiomis demencijos formomis sergančių pacientų artimieji galės gauti patarimų, kaip prižiūrėti artimuosius, rūpintis jų ir savo sveikata. Turinys yra sukurtas bendradarbiaujant su partneriais iš JAV – slaugos profesionalais, knygų autoriais, kursų apie slaugą vedėjais. Iki metų pabaigos kartu su „TeleSofto“ programuotojų komanda išvystytos bus ir kitos numatytos funkcijos, pavyzdžiui, bus įdiegti garso priminimai, kurių pagalba pacientas žinos, kada išgerti vaistus, taip pat ir sveikatos stebėjimo sistema, kurios tikslas bus užtikrinti miego kokybę, fizinį aktyvumą ir kitus reikšmingus sveikatai parametrus.

„XXI amžiaus rykšte vadinama Alzheimerio liga pasaulyje kasmet suserga vis daugiau žmonių. Suprasdami, šios problemos didelė mąstą, mes norime padėti Alzheimeriu ir kitomis demencijos formomis sergantiems žmonėms ir juos slaugantiems šeimos nariams. Per 15 metų darbo patirtį mes sukaupėme žinių ir užauginome didelę motyvuotą komandą, kuri šiandien nori kurti vertę kuriančius, prasmingus IT sprendimus. Mums tai nėra tik investicija, sieksime kartu vystyti techninį sprendimą, kuris padėtų pritraukti kitų investuotojų dėmesį” – sako „TeleSoftas“ direktorius Algirdas Stonys.

„Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) atlikti tyrimai skelbia, jog greitai senstanti gyventojų populiacija lems dar dažnesnį demencijos atvejų skaičių nei dabartinį. Numatomas 1 ligos atvejis kas 3 sekundes. Demencija – progresuojanti, nepagydoma liga, kasmet pasaulio gyventojams kainuojanti daugiau nei 800 milijardų JAV dolerių. Šiuo metu pasaulyje serga daugiau nei 50 milijonų žmonių. Alzheimeriu ir kitomis demencijos formomis sergančiais žmonėmis dažniausiai rūpinasi jų pačių šeimos nariai, kurie patiria nuolatinį stresą dėl sergančiųjų sveikatos.

Net ir ankstyvoje demencijos stadijoje, ligoniai išeina iš namų ir neranda kelio atgal, todėl kyla fizinė grėsmė jų sveikatai. Mūsų kuriamas sprendimas ligos neišgydys, tačiau sumažins slaugytojų nerimą dėl artimųjų sveikatos bei suteiks emocinį komfortą, prieigą prie aiškiai pateiktos ir patikrintos informacijos apie ligą, laisvalaikio praleidimo būdus, technologijas, sveikatos draudimą ir teisinius aspektus. Džiaugiamės, jog galėsime dirbti su didele ir profesionalia „TeleSoftas“ programuotojų komanda, kuri padės mūsų sprendimui pasaulį išvysti greičiau” – sako „Aichom“ startuolio CEO Mindaugas Galvosas.

Šį dešimtmetį PSO dedikavo sveikam senėjimui. Lietuvių įkurtas startuolis „Aichom“, pasitelkdamas dirbtinį intelektą, sieks šeimos slaugytojams teikti personalizuotus patarimus, kaip slaugyti artimuosius, atsižvelgiant į užfiksuotus jų sveikatos parametrus, lokacijos duomenis.

2022 metais planuojama sukurti mobiliąją programėlę, kuri veiks ir su „Android“ laikrodžiais, taip pat įdiegti 24/7 pagalbos funkciją, siūlyti susirasti profesionalų slaugytoją programėlėje bei suteikti prieigą prie slaugą palengvinančių priemonių įsigijimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas