Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Telia“ į varinio tinklo atnaujinimą investavo per 10 mln. eurų

Telekomunikacijų bendrovė „Telia“ baigė ketverius metus trukusį varinio tinklo, kuriuo teikiamas DSL internetas, atnaujinimą. Nuo šiol laidinių telefonų turėtojams bendrovė gali pasiūlyti iki 250 megabaitų per sekundę spartos internetą. Investicijos į projektą siekia 10,5 mln. eurų.
„Telia“
„Telia“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Verslas „Telia“

„Telia“ tinklo priežiūros ir plėtros vadovas Haroldas Šulčinskas sako, kad vis dar yra teritorijų ir gyvenviečių, kur nutiesti šviesolaidinį kabelį būtų pernelyg sudėtinga ar neekonomiška.

„Todėl, siekdami savo klientams užtikrinti geriausią kokybę įdiegėme „Super VDSL“ technologiją, kuri interneto greitį varinėmis linijomis leidžia padidinti daugiau nei 10 kartų, išlaikant tokius laidinio ryšio privalumus, kaip patikimumas ir stabili greitaveika nepriklausomai nuo oro sąlygų ar prisijungusių vartotojų skaičiaus“, – pranešime sakė H.Šulčinskas.

„Telia“ tinklo inžinieriai atnaujino beveik 1,6 tūkst. tinklo mazgų Lietuvoje. Anksčiau maksimalus duomenų atsiuntimo greitis buvo iki 20 Mb per sekundę, o dabar jis gali siekti iki 250 Mb.

Atnaujinus tinklą, interneto sparta padidėjo 125 tūkst. klientų.

Šviesolaidinio „Telia“ interneto klientai šiuo metu gali naudotis iki 1 gigabito per sekundę (Gb/s) spartos internetu. Artimiausiais metais „Telia“ modernizuos ir šį tinklą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas