Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Teltonika“ koncentruoja verslo kryptis tolimesniam augimui

Pasaulyje precedento neturinti COVID-19 pandemija stipriai pakoregavo daugumos verslo krypčių veiklą. Vis dar jaučiamos ekonomikos sulėtėjimo pasekmės verčia verslus ne tik ieškoti naujų savirealizacijos būdų, bet ir įgyvendinti svarbius žingsnius tolimesnei plėtrai, teigia „Teltonika“ įmonių grupės įkūrėjas Arvydas Paukštys.
„Teltonika“
„Teltonika“ / Partnerio nuotr.

„Nors COVID-19 pandemija dar visiškai nepasitraukė, galime pasidžiaugti, kad pavyko ne tik išsaugoti darbo vietas, konkurencingus atlyginimus, bet ir sukurti nemažai naujų aukštą pridėtinę vertę kuriančių darbo vietų, – kalbėjo A.Paukštys. – Dėkoju kiekvienam darbuotojui, kad nenuleido rankų, nepasidavė niūrioms nuotaikoms. Kuomet daugelis šalių užsidarė karantinui, mes buvome aktyvūs, pademonstravome puikų 30 proc. pirmo pusmečio augimą.“

Permainos tolimesnei įmonės plėtrai

Pasak A.Paukščio, „Teltonika“ įmonių grupė yra pasiruošusi gaminti iki 1 mln. vienetų daiktų interneto prietaisų per mėnesį.

„Kad galėtume realizuoti tokį kiekį, privalome būti kuo arčiau savo klientų, todėl plečiame savo biurus ir atstovybes visame pasaulyje. Per artimiausius keletą metų sieksime išplėsti „Teltonikos“ įmonių grupės kolektyvą nuo 1 000 dirbančiųjų šiandien iki 3 000 darbuotojų visame pasaulyje“, – pabrėžia A.Paukštys.

Norint užtikrinti tokį spartų tolimesnį augimą, įmonėje šiuo metu yra vykdomi struktūriniai pokyčiai – didinama koncentracija specializuotose verslo nišose, kuriose „Teltonikos“ produktų komandos veiks kaip savarankiškos įmonės.

Už „Telematics“ verslo nišą Vilniuje bus atsakingas Antanas Šegžda. Profesionalios tinklo įrangos „Teltonika Networks“ plėtojimas Kaune atiduotas į Giedriaus Kukausko rankas. Už elektronikos gamybos paslaugas Vilniuje ir toliau atsakingas bus UAB „Teltonika EMS“ direktorius Simas Rutkauskas. Naujausią UAB „Teltonika Telemedic“ veiklos kryptį plėtos direktorius Martynas Osauskas.

„Planuojama, jog visos „Teltonikos“ įmonės Lietuvoje ir užsienyje priklausys vienai įmonių grupei, kurią valdys kontroliuojančioji bendrovė Lietuvoje. Veiklų išgryninimas grupės viduje leis efektyviau vykdyti atskiras veiklas bei dar labiau sustiprins visą įmonių grupę ir leis toliau sėkmingai vystyti plėtrą tarptautiniu mastu, – pokyčius pristatė A.Paukštys.

Už darnų ir sklandų įmonių grupės veikimą ir tolimesnį vystymą bus atsakinga naujai suformuota UAB „Teltonika IoT Group“ komanda, kurios generaliniu direktoriumi ir savininku toliau išlieka Arvydas Paukštys. Atliekant „Teltonikos“ struktūrinius pokyčius, įmonei sėkmingai talkina „PwC Legal“ advokatai ir „PwC“ ekspertai. „PwC Legal“ advokatų komandai vadovauja susijungimų ir įsigijimų teisinės praktikos vadovas advokatas Maksimas Saveljevas, o „PwC“ mokesčių ekspertų komandai vadovauja vyr. projektų vadovas Ronaldas Kubilius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Teltonika
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Teltonika

Bendras įsitraukimas kuria naujas technologijas Lietuvoje

„Su didele pagarba dėkojame ne tik „Teltonikos“ komandai, kuri per du mėnesius sukūrė unikalų dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatą su ypatingomis telemedicinos galimybėmis, bet ir visiems, prisidėjusiems prie šios iniciatyvos. Pagalba ir specialistų konsultacijos labai prisidėjo kuriant dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatus. Kartu įrodėme pasauliui, kad Lietuvos inžinieriai yra labai talentingi, nes sugebėjo sukurti tai kas įprastomis sąlygomis būtų kuriama kelerius metus. Mes visi kartu atradome galimybę padėti ne tik Lietuvai, bet ir daugeliui kitų valstybių, kuriose virusas tebekelia pavojų žmonėms“,– teigė „Teltonikos“ įkūrėjas A.Paukštys.

Pasak įmonių grupės vadovo, visa komanda tiki telemedicinos ateitimi, todėl ši tema buvo vystoma dar iki visuotinio karantino.

„Viena iš mūsų kertinių vertybių yra pagalba. Dirbdami išvien su Kauno Technologijos ir Vilniaus universitetais, rodome pavyzdį, kaip mokslo bendruomenė ir verslas dirbdami kartu gali nuveikti daug gerų darbų. Bendromis jėgomis norime padėti žmonėms, sergantiems širdies ligomis. Žadame perversmą telemedicinos rinkoje pristatydami širdies ritmo sutrikimo stebėsenos išmaniąją apyrankę, kuri ne tik padės sergantiems, bet ir užkirs kelią ligos progresavimui ankstyvojoje stadijoje. Lietuvoje diagnozuojama apie 10 tūkst. smegenų insulto atvejų, todėl išsaugota tebūnie ir viena gyvybė atpirktų bet kokias investicijas į šį išradimą. Dėl šios priežasties džiaugiamės galėdami prisidėti ir kartu vystyti šį projektą“, – tikino A.Paukštys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas