Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Tesla“ pranešė apie solidžias antrojo ketvirčio pajamas

„Tesla“ trečiadienį pranešė apie solidžias antrojo šių metų ketvirčio pajamas, nepaisant su COVID-19 susijusių ribojamųjų priemonių taikymo Šanchajuje, kurios, pasak generalinio direktoriaus Elono Musko, paskatino bendrovę parduoti didžiąją dalį bitkoinų.
„Tesla“ stendas Vokietijoje. 123rf nuotrauka.
„Tesla“ stendas Vokietijoje. 123rf nuotrauka. / 123RF.com nuotr.

E.Muskas, pastaruoju metu sulaukęs itin daug žiniasklaidos dėmesio dėl savo prieštaringai vertinamo sprendimo pasitraukti iš už 44 mlrd. JAV dolerių vertės „Twitter“ perėmimo sandorio, teigė, kad bendrovė susidūrė su sudėtinga verslo aplinka, susijusia su Šanchajuje paskelbtais karantinais bei užsitęsusiomis tiekimo grandinių problemomis, dėl kurių padidėjo sąnaudos.

Elektromobilių gamintoja pranešė, kad antrojo ketvirčio pelnas siekė 2,3 mlrd. JAV dolerių – maždaug dvigubai daugiau nei prieš metus, nes automobilių gamintoja padidino automobilių kainas iki „nesmagaus“ lygio, pareiškė E.Muskas.

Nors „Tesla“ pelnas viršijo prognozes, jis atsiliko nuo pirmojo ketvirčio rodiklių ir kartu tai yra pirmasis pelno kritimas lyginant su ankstesniu ketvirčiu nuo 2020 metų pabaigos, sutapęs su dėl didėjančių sąnaudų automobilių pelno maržos sumažėjimu.

Pajamos išaugo 42 proc. iki 16,9 mlrd. JAV dolerių, tačiau jos buvo mažesnės už analitikų prognozuotą 17,1 mlrd. JAV dolerių lygį.

E.Muskas ataskaitinį laikotarpį apibūdino kaip „unikalų ketvirtį“, tačiau per konferencinį pokalbį investuotojams ir analitikams teigė, jog gamyklos Šanchajuje darbo atnaujinimas ir naujų gamyklų paleidimas Vokietijoje ir Teksase kuria „potencialą rekordinei antrajai metų pusei“.

Bendrovė pažymėjo Šanchajuje galiojusių karantinų poveikį ketvirčio rezultatams, tačiau teigė, kad trijų mėnesių laikotarpį baigė „rekordiniu mėnesiniu gamybos lygiu“, kai Kinijos ekonomika vėl atsivėrė.

Taip pat „Tesla“ pažymėjo, kad tiekimo grandinių iššūkiai dar nepranyko, o gamyklų uždarymai, darbo jėgos trūkumas, logistikos ir kitos problemos „apribojo mūsų galimybes nuosekliai valdyti gamyklas visu pajėgumu“.

Antrąjį šių metų ketvirtį ketvirtį „Tesla“ pardavė apie 75 proc. turėtų bitkoinų, kurių vertė 2022 metais smarkiai sumažėjo.

Bitkoinų atsisakymas lėmė vienkartines 106 mln. JAV dolerių išlaidas, pažymėjo vyriausiasis finansininkas Zachas Kirkhornas.

E.Muskas šį žingsnį aiškino poreikiu surinkti grynųjų pinigų, nes nežinoma, kada visiškai atsinaujins gamyklos Šanchajuje darbas.

Pardavimas „neturėtų būti laikomas kokiu nors nuosprendžiu bitkoinui“, – pareiškė E.Muskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas