Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Tesla“ pranešė investavusi 1,5 mlrd. JAV dolerių į bitkoinus

JAV elektromobilių gamintoja „Tesla“ investavo 1,5 mlrd. JAV dolerių į bitkoinus ir planuoja netrukus leisti klientams atsiskaityti už įsigyjamas transporto priemones kriptovaliuta, pirmadienį pranešė bendrovė.
Bitkoinas
Bitkoinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Automobilių gamintojos pranešimas, pateiktas JAV Vertybinių popierių ir biržos komisijai (SEC), rodo bendrovės pasitikėjimą kriptovaliuta, nors reguliavimo institucijos visame pasaulyje nerimauja, kad skaitmeninės valiutos gali būti naudojamos neteisėtiems sandoriams.

„2021 metų sausio mėnesį atnaujinome savo investavimo politiką, kad suteiktume daugiau lankstumo toliau diversifikuodami ir maksimaliai padidindami grynųjų pinigų grąžą“, – pažymėjo „Tesla“ pareiškime, kuriame pranešė apie 1,5 mlrd. JAV dolerių investicijas.

„Dalį tokių pinigų galėsime investuoti į tam tikrą alternatyvų atsargų turtą, įskaitant skaitmeninį turtą, aukso luitus, aukso biržoje prekiaujamus fondus ir kitą turtą“, – pažymėjo bendrovė.

Taip pat „Tesla“ artimiausiu metu „leis klientams atsiskaityti už įsigytus produktus bitkoinais“, pridūrė bendrovė.

Pranešimas, kuris padėjo padidinti kriptovaliutos vertę į naują visų laikų didžiausią lygį, buvo paskelbtas praėjus kelioms dienoms po to, kai „Tesla“ vadovas Elonas Muskas trumpam pakeitė savo biografijos įrašą socialiniame tinkle „Twitter“ į grotažymę #bitcoin“.

Bitkoino kaina pirmadienį per pietus pasiekė 43 725,51 JAV dolerių, tada smuktelėjo iki 42 352 JAV dolerių.

SEC pateiktame dokumente „Tesla“ pripažino, kad skaitmeninė valiuta „ir toliau gali būti labai nepastovi“ bei pažeidžiama dėl „kenkėjiškų“ technologijomis pagrįstų išpuolių.

Reguliavimo institucijos ir centriniai bankininkai atsargiai reagavo į naujausią bitkoino kainų pakilimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas