Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tesla“ sukritikavo biurokratinį aparatą Vokietijoje, lėtinantį gamyklos statybą

Elektromobilių gamintoja „Tesla“ ketvirtadienį pareiškė esanti „suerzinta“ administracinių kliūčių, su kuriomis susiduria statydama naująją „gigagamyklą“ netoli Berlyno, ir net pateikė savo pasiūlymų, kaip reformuoti visą leidimų išdavimo procesą.
„Tesla“
„Tesla“ / „Scanpix“/„ZUMAPRESS.com“ nuotr.

„Tesla“ asmeniškai patyrė, kaip kliūtys, susijusios su leidimų išdavimo procedūromis Vokietijoje, lėtina pramonės pertvarką“, – rašoma bendrovės laiške, skurtame aukščiausiam Berlyno administraciniam teismui, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP.

„Jei šios kliūtys nebus greitai pašalintos, esama didelės rizikos, kad Vokietija neįvykdys savo klimato tikslų“, - pridūrė bendrovė, palaikydama Vokietijos aplinkosaugininkų grupės DUH ieškinį vyriausybei.

Teigdama, kad jos pačios patirtis su Vokietijos biurokratija būtų aktuali šiuo atveju, „Tesla“ pabrėžė, jog Vokietija turi „save modernizuoti“, jei norėtų pasiekti tikslą iki 2030 metų sumažinti išmetamų teršalų kiekį iki 55 proc. 1990 metais buvusio lygio.

„Tesla“ siekia pagaminti 500 tūkst. elektrinių transporto priemonių per metus savo pirmojoje gamykloje Europoje netoli Berlyno, kuri turėtų pradėti veikti šių metų liepą.

Visgi bendrovei kol kas tėra išduoti laikini statybos leidimai, o vietos pareigūnai leido „Tesla“ pradėti darbus savo rizika, kol bus gautas galutinis sprendimas dėl leidimų.

Galutinio leidimo suteikimą vėlina vietos aplinkosaugos grupių ieškiniai, susiję su tokiais klausimais kaip vandens tiekimas ir laukinės gamtos apsauga.

Vis dėlto Elono Musko įmonė laiške primygtinai reikalavo, kad Berlyno gamykla turėtų būti vertinama kaip projektas, „padedantis kovoti su klimato kaita“.

Automobilių gamintoja pateikė dešimt pasiūlymų dėl reformų, skirtų patobulinti Vokietijoje galiojančias leidimų suteikimo procedūras, įskaitant įvairius skaitmeninimo ir greitesnius projektus, kurie laikomi tvariais.

Ji taip pat palaikė teisinius aplinkosaugos grupės DUH veiksmus, kuriais siekiama priversti vyriausybę nustatyti griežtesnes priemones, kad būtų galima pasiekti klimato tikslus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas