Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„TikTok Global“ prakalbo apie būsimą viešą akcijų siūlymą

„TikTok Global“ planuoja pradėti viešą akcijų platinimą, pirmadienį pranešė globojanti bendrovė „ByteDance“, savaitgalį paskelbusi apie susitarimą, kuris padės išvengti populiarios programos uždarymo Jungtinėse Valstijose.
„TikTok“
„TikTok“ / 123RF.com nuotr.

Pagal susitarimą, kuriam pritarė ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas, Silicio slėnio milžinė „Oracle“ taps vaizdo įrašų dalijimosi platformos duomenų partnere, o mažmeninės prekybos bendrovė „Walmart“ taps komercine partnere, taip sukurdama naują JAV bendrovę „TikTok Global“.

Pirmadienį „ByteDance“ savo pranešime, paskelbtame socialinės žiniasklaidos priemonėse, teigė, kad „TikTok Global“ planuoja pradėti „nedidelį išankstinio viešojo finansavimo etapą“, po kurio bendrovė taps 80 proc. „ByteDance“ valdoma globojama įmone.

Bendrovė pridūrė, kad tarp „TikTok Global“ direktorių valdybos narių bus ir „ByteDance“ įkūrėjas Zhangas Yimingas, dabartiniai jos direktoriai bei „Walmart“ generalinis direktorius.

„TikTok Global“ taip pat parengs įtraukimo į biržos sąrašus planą, kad dar labiau pagerintų įmonės valdymo struktūrą ir padidintų skaidrumą“, – sakoma pranešime. Pranešime nenurodyta, kiek lėšų ketinama pritraukti ar kurioje biržoje ketina debiutuoti bendrovė.

„Bloomberg News“, remdamasi šiuo klausimu susipažinusiu asmeniu, pranešė, kad „Bytedance“ siekia, kad „TikTok“ būtų įvertinta 60 mlrd. JAV dolerių.

„TikTok“, kurios trumpų vaizdo įrašų platforma yra labai populiari tarp naudotojų, pastaraisiais mėnesiais atsidūrė stiprėjančios įtampos tarp Kinijos ir Vakarų centre.

D.Trumpas tvirtino, kad „TikTok“ renka Pekinui vartotojų duomenis, nors ir nepateikė įrodymų tokiam teiginiui paremti, o rugpjūčio pradžioje JAV prezidentas davė „ByteDance“ laiko iki rugsėjo 20 dienos perduoti „TikTok“ padalinį JAV kuriai nors amerikiečių bendrovei.

„ByteDance“, spaudžiama Kinijos nepasiduoti JAV reikalavimams, pirmadienį paskelbė siekianti išsklaidyti „gandus“, pasklidusius, kai buvo paskelbta išsami sandorio informacija. Pasak bendrovės, dabartinis planas „neapima jokių algoritmų ir technologijų perdavimo“.

Nors „Oracle“ turi įgaliojimus patikrinti „TikTok“ šaltinio kodą JAV, „ByteDance“ teigė, kad šaltinio kodo atskleidimas yra būdas tarptautinėms įmonėms pašalinti vietos duomenų saugumo problemas.

„ByteDance“ pridūrė, kad „vadinamasis 5 mlrd. JAV dolerių mokesčių mokėjimas JAV iždui“ – tai pelno mokesčio ir kitų veiklos mokesčių, kuriuos „TikTok“ sumokės už verslo plėtrą, pranašas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas