Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tokijo „Nikkei 225“ prarado daugiau nei 3,2 proc.

Tokijo pagrindinis indeksas „Nikkei 225“ pirmadienį smuko daugiau nei 3,2 proc., atkartodamas Volstryto trajektoriją, investuotojams sureagavus į JAV Federalinio rezervo sistemos (FRS) pranešimus dėl griežtesnės pinigų politikos.
Japonijos "Nikkei" indeksas smuko 5,5 procentais.
Japonijos "Nikkei" indeksas smuko 3,2 procentais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Tokijas

Lyginamasis indeksas „Nikkei 225“ nukrito 3,29 proc., arba 953,15 punkto, ir sesiją baigė 28 010,93 punkto lygyje, tuo tarpu platesnis indeksas „Topix“ sumenko 2,42 proc., arba 47,11 punkto, iki 1 899,45 punkto.

„Didėjantis susirūpinimas dėl galimų JAV pinigų politikos pasikeitimų atvėsino investuotojų nuotaikas“, – naujienų agentūrai AFP teigė turto valdymo bendrovės „Chibagin Asset Management“ analitikas Yoshihiro Okumura.

„Manoma, kad kol kas prekyba išliks nestabili, o tai privers investuotojus nervintis“, – pridūrė analitikas.

Volstryte „reakcija į praėjusią savaitę įvykusį FRS Federalinio atviros rinkos komiteto (FOMC) susitikimą tęsėsi“, – savo komentare teigė „National Bank of Australia“ analitikas Rodrigas Catrilas.

Lūkesčiai dėl FRS palūkanų normų padidinimo paskatino JAV iždo obligacijų pajamingumą ir nusmukdė akcijų rinkas bei JAV dolerį.

Tokijo ir JAV investuotojai reagavo į Sent Luiso federalinio banko prezidento Jimo Bullardo komentarus, parodžiusius, jog jis yra vienas iš septynių FOMC narių, prognozuojančių palūkanų normos didinimą iki 2022 metų pabaigos.

„J.Bullardas šiais metais nėra balsavimo teisę turintis narys ir praeityje yra pasižymėjęs ir taikiomis, ir „vanagiškomis“ nuotaikomis. Vis dėlto, atsižvelgiant į rinkos jautrumą, J.Bullardo interviu prisidėjo“ prie nepastovumo, pareiškė R.Catrilas.

Azijos rinkose JAV doleriu buvo prekiaujama 109,81 jenos už vieną JAV dolerį, palyginti su 110,20 jenos Niujorke ir 110,07 jenos Tokijuje penktadienio prekybos sesijos metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas