Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Trumpas: „Oracle“ yra labai arti susitarimo su „TikTok“

Silicio slėnio technologijų milžinė „Oracle“ yra labai arti susitarimo tapti Kinijos valdomos vaizdo įrašų platformos „TikTok“ partnere Jungtinėse Valstijose, taip išvengiant platformos draudimo šalyje, antradienį pareiškė prezidentas Donaldas Trumpas.
„TikTok“
„TikTok“ / 123RF.com nuotr.

D.Trumpo komentaras paskelbtas praėjus dienai po to, kai JAV pareigūnai patvirtino, kad „Oracle“ pateikė pasiūlymą „TikTok“ patronuojamajai įmonei „ByteDance“ JAV prezidento nustatytam terminui artėjant į pabaigą.

Rugpjūčio pradžioje D.Trumpas, pavadinęs populiariąją Kinijai priklausančią vaizdo įrašų platformą „TikTok“ grėsme nacionaliniam saugumui, davė bendrovei laiko šešias savaites parduoti padalinį Jungtinėse Valstijose kokiai nors amerikiečių bendrovei, pareikšdamas, kad kitu atveju platforma „nebeveiks“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

„Girdėjau, kad jie yra labai arti susitarimo“, – žurnalistams pareiškė D.Trumpas ir pridūrė, kad „mes netrukus priimsime sprendimą“, ar patvirtinti susijungimą, kuris padarytų „Oracle“ „patikima technologijų tiekėja“ platformai „TikTok“.

Išsamesnės sandorio informacijos nebuvo paskelbta, tačiau „The Financial Times“ pranešė, kad „ByteDance“ turi perduoti „TikTok“ pasaulinį verslą naujai JAV įsikūrusiai bendrovei, o „Oracle“ investuos kaip mažumos akcininkė kartu su kitais amerikiečių investuotojais.

Jei sandoris įvyktų, būtų išvengta tiesioginio „TikTok“ pardavimo, tuo pačiu suteikiant dalį populiarios programos amerikiečių bendrovei „Oracle“, kurios įkūrėjas Larry Ellisonas yra gerai žinomas D.Trumpo rėmėjas.

D.Trumpas žurnalistams antradienį pažymėjo „labai gerbiantis Larry Ellisoną“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas