Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turgaviečių atstovas prašo nuomos, turgavietės mokesčio kompensavimo

Lietuvos prekyviečių ir turgaviečių asociacijos vadovas Vyriausybės prašo grįžti prie nuomos mokesčio kompensavimo. Anot Vytenio Butkevičiaus, labiausiai nukentėję verslininkai per karantiną verčiasi individualia veikla, todėl pasigendama subsidijų jiems.
Gariūnų prekybos centras
Gariūnų prekybos centras / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Jūs suprantate, kad tiek prekyba, tiek gamyba, tiek paslaugomis visi besiverčiantieji individualia veikla, jie visi nuomojasi patalpas, todėl būtina grįžti prie dalinio nuomos kompensavimo“, – Vyriausybės posėdyje sakė V. Butkevičius.

Jis taip pat priminė, jog Vyriausybė buvo numačiusi 300 eurų kompensaciją turgaviečių prekybininkams, kuri buvo skiriama du karantino mėnesius, tačiau „jau baigiasi penktas karantino mėnesis, todėl reikėtų peržiūrėti šią tvarką“.

Be kita ko, jis siūlė papildyti vienkartinio turgavietės mokesčio aprašą ir įtraukti tuos, kurie turi verslo liudijimus ir užsiima gamyba bei produkciją pardavinėja turgavietėse.

V.Butkevičius pabrėžė, kad turgavietės turėtų atsidaryti kartu su didžiaisiais prekybos centrais, o ne vėliau, kaip dabar numatė Vyriausybė.

„Didieji prekybos tinklai, kurie buvo skatinami, jie užsiauginę finansinius raumenis ir planuoja įtvirtinti savo išplėštas mažmeninės rinkos dalis statydami naujus prekybos centrus, o smulkieji verslininkai turės bristi ir lipti iš duobės", – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas