Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 15 /17:01

„Turime rimtų problemų“: nuotekų vežėjai priversti stovėti eilėse

Prie „Vilniaus vandenų“ nuotekų valyklos ties Gariūnais penktadienį nusidriekusi srutovežių eilė. Nuotekas vežančių įmonių atstovai 15min teigė, kad „Vilniaus vandenys“ nespėja priimti nuotekų ir ši situacija tęsiasi jau kelias savaites. Bendrovės atstovai teigia, kad stebės eiles ir pagal jas gali koreguoti atliekų išpylimo tvarką.
Eilė prie nuotekų valyklos ties Gariūnais
Eilė prie nuotekų valyklos ties Gariūnais / 15min skaitytojo nuotr.

Nuotekų išvežimu užsiimančios įmonės „Alveva“ vadovas Evaldas Ramanauskas penktadienį pasidalino srutovežių eilės nuotrauka, kurioje matyti apie dešimt transporto priemonių.

15min skaitytojo nuotr./Eilė prie nuotekų valyklos ties Gariūnais
15min skaitytojo nuotr./Eilė prie nuotekų valyklos ties Gariūnais

„Turime rimtų problemų“

Jis 15min teigė, kad „turime rimtų problemų, nes „Vilniaus vandenys“ nespėja priimti nuotekų“.

Pasak „Alvevos“ vadovo, tokią eilę matyti nėra įprasta.

„Ne, čia nėra įprasta. Tokių eilių nebūdavo (...) Darosi nežmoniškas, nenormalus kamštis“, – pabrėžė E.Ramanauskas.

Anot jo, eilės gali susidaryti dėl naujos, prieš maždaug mėnesį pradėtos nuotekų išpylimo sistemos.

„Ta išpylimo sistema pastoviai stringa. Jie turi tris išpylimo taškus – Gariūnuose pagrindinis, Kalvarijų sugedo punktas, yra dar ir Naujojoje Vilnioje, Liepto gatvėje, – ten irgi po valandą, dvi prastovėti reikia“, – pasakojo verslininkas.

Eilėje – ir pora valandų

Pasak E.Ramanausko, srutovežiai eilėje prie nuotekų išpylimo praleidžia ir iki dviejų valandų, ko niekada nebuvo anksčiau.

„Viena mašina anksčiau per dieną aptarnaudavo 7-8 klientus, o dabar vos 3-4 suspėja. Daugiau nei dvigubai viskas sulėtėjo, o sprendimų nėra“, – atviravo nuotekas išvežančios bendrovės vadovas.

Anot jo, iš bendrovės „Vilniaus vandenys“ – jokios reakcijos, nors susivieniję vežėjai ir siunčia įvairiausius raštus tiek bendrovei, tiek savivaldybei.

Kitos 15min kalbintos įmonės, kurios srutovežis taip pat stovi eilėse, atstovas patvirtino, kad situacija yra rimta, o nesklandumai prasidėjo po rekonstrukcijos.

Jis minėjo, kad atliekų išpylimo laikas pailgėjo kelis kartus – ryte atvažiuojantys srutovežiai eilių dažniausiai išvengia, tačiau dienos metu atvykę automobiliai jau randa ilgą eilę.

„Vilniaus vandenys“: koreguosime tvarka, jei susidarys eilės

„Vilniaus vandenų“ Kokybės ir inovacijų tarnybos vadovė Brigita Gudonė 15min patvirtino, kad penktadienį piko metu apie 14-15 val. buvo susidariusi eilė Vilniaus nuotekų valyklos nuotekų priėmimo punkte.

„Atsiprašome vežėjų už patirtus nepatogumus ir ieškome efektyviausių būdų valdyti atvežamų nuotekų srautus piko valandomis. Vežėjų pastebėjimus girdime ir, stebėdami vežėjų srautus, leisime nuotekas išpilti ir pagal senąją tvarką ir taip padėsime išvengti eilių. Paraleliai ėmėmės veiksmų, kad tolimesnis nuotekų pridavimo procesas pagal naująją tvarką vyktų sklandžiai. Mūsų tikslas – aiški ir tiksli nuotekų ir jų taršos apskaita, kad nebūtų atvežta atliekų“, – rašoma 15min gautame komentare.

„Vilniaus vandenys“ nuotr./Vilniaus vandenys
„Vilniaus vandenys“ nuotr./Vilniaus vandenys

B.Gudonė patvirtino, kad nuotekos šiuo metu išpilamos pagal naują tvarką, kadangi vasario pabaigoje „Vilniaus vandenys“ paleido naują nuotekų priėmimo sistemą, kuri labai tiksliai apskaičiuoja atvežamų nuotekų kiekį ir sudėtį.

„Jos tikslai yra du – mums ir miestui ši sistema leidžia aiškiai žinoti priimamų nuotekų kiekį, geriau užtikrinti jų kontrolę, momentiškai įvertinant taršos rodiklius, už kurių išvalymą esame atsakingi. Ji taip pat palengvina nuotekų apskaitą vežėjams, nes priduodami nuotekas pagal naująją sistemą, jie moka tiksliai už tai, ką atvežė į priėmimo punktą, tai yra ne už visą galimą mašinos talpą, o tiksliai už tą nuotekų kiekį, kuris buvo priduotas nuotekų priėmimo punkte“, – nurodė B.Gudonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito